sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 7 november 2010

Mjölkchoklad & Bailys

Jag har inte gett upp, jag ska lyckas med min nya silikon-form! Detta är nu tredje gången och förhoppningsvis tredje gången gillt! *hoppas hoppas*  Jag har testat alla tips o trix förutom att smörja formen och bröa vilket jag prövat nu. Det är så otroligt tråkigt att misslyckas, men än har jag inte gett mig som sagt...

Jag har även prövat ett nytt recept som jag hoppas funkar bra, smeten var god iallafall! *ler*  Grundstommen på receptet kommer ifrån Kladdkakor.se som jag sen vidareutvecklat till mitt egna. Hoppas det blir gott!

Kladdkaka med mjölkchoklad & Bailys

150g smör
150g mjölkchoklad
4 ägg
2 dl socker
4 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
3 krm salt
2 krm bakpulver
4 msk Bailys (ev. mer eller mindre beroende på smak)

Vispa ägg och socker vitt å pösigt. Smält choklad o smör i ett vattenbad, rör ner i äggblandningen, tillsätt sirap. Blanda ihop de torra varorna och rör ner i smeten, tillsätt Bailysen.
Häll smeten i en smord form och grädda i ca 180 grader i ca 20 minuter tills kanterna är genombakade men kladdig i mitten. Mums!

Återkommer snart med resultatet av mitt tredje försök!

Kram Karin


Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. men mums!!!! kladdkaka med bailys smak!!! kan inte bli annat än gott! :)

    SvaraRadera
  2. Håller med susanna... Detta ska provas

    SvaraRadera