sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 3 november 2010

Marsipanfigurer

Jag ligger liiite efter med bloggandet just nu men ledig som jag är så jobbar jag hårt på att komma i kapp. Så håll i hatten, för nu kommer det ett helt gäng med inlägg!
För att ni inte ska missa något har jag lagt upp en lista till höger över de senaste inläggen som uppdateras automatiskt, hoppas att den funkar bara… *ler*

Först ut är de marsipanfigurerna vi gjorde i fredags. Då fick vi “leka” i KY´s-lokaler där de som blir riktiga konditorer jobbar. Vi i vår klass blir inte konditorer utan vi läser in gymnasiekompetensen för att kunna söka till den utbildningen!

Att göra frukter var både kul och lite småklurigt, dock riktigt nöjd med mina små clementiner och bananer! Grundtanken med denna övning var att få frukterna så lika som möjligt, inte det lättaste men övning ger färdighet! *ler*

 Clementiner Bananer.

Vi fick även öva oss på att göra små söta grodor. Jag kom på en rolig idé att göra en groda med pussmun, men fick lite skäll av läraren då alla skulle se likadana ut… Själv tycker jag det är mer charmigt att alla har olika utseende, vad tycker ni?

IMG_8053 IMG_8049 IMG_8050 IMG_8084

Både grodorna och frukterna fick en dusch av lite sprayfärg för att bli mer verklighetstrogna. Om man vill kan man även smaksätta marsipanen så att frukterna även smakar fruktigt gott! Stjälkar, blad och kronorna är gjorda av plast.

Kram Karin

IMG_8082 IMG_8083

3 kommentarer:

 1. Den med Pussmunnen var sötast! :) Kul, när inte alla är lika.

  SvaraRadera
 2. Dom var ju jättefina! Håller med ovanstående att den med pussmun var sötast!! Och näää, det gör inte att någon skiljer sig det är ju handgjort!! Till och med handblåsta glas m.m är ju inte lika!!!

  Ddu blir duktigare och duktigare!!

  Kul att det går så bra på utbildningen!!

  Mvh Milla

  SvaraRadera
 3. Du är verkligen jätteduktig. Har precis gjort marsipanfigurer med min son och det är verkligen inte lätt, borde kollat din sida innan istället för efter :) Hursomhelst kul var det. Blev marsipan, choklad och nougat över så vi gör det nog någon dag igen under påsken.
  /Annette

  SvaraRadera