sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 22 november 2010

Udda bakverk–Vörtbiscotti

Jag älskar vörtbröd, speciellt med russin…! Gott! Blev trots det skeptisk när jag fick i uppdrag att baka Vörtbiscotti. En något udda smak. Nyfiken som jag är på nya saker tog jag tag i saken och blandade ihop degen som innehöll bland annat farinsocker, fänkål, anis, kummin och pomerans…

Idag var första dagen med den nya “läraren” Camilla som ska ta över efter vår nuvarande “lärare” Carina som slutar om en vecka. Hon har tidigare jobbat på ett bageri här i Kristianstad i över 15 år, dock ingen lärarerfarenhet. Hon verkar trevlig och det ska bli spännande att se vad hon har att lära ut. Tydligen är hennes starka sida just konditoribiten! Me like! Inte ens Camilla tyckte om biscottin… *ler*

Utöver biscottin så bakade vi Kanapéer av wienersmördeg (denna gången gjorde vi rätt deg) dock så misslyckades degen ändå, troligen för lite vatten. Tur nog så gick den att rädda genom att tillsätta just vatten…! *ler*
Några bakade även lussebullar (med kardemumma?!?) saffransbiscotter, brownies med saffransglasyr… Mycket saffran just nu, gott! Jag blev dock rejält besviken när jag högg in på årets första knallgula lussekatt, den både luktade och smakade mer vetebulle än lussebulle. Tydligen så ingick det kardemumma i det receptet, känns helt fel om ni fråga mig…

Nej, smakmässigt var det inte lyckad dag tyvärr… *ler* Vill ni trots allt ha receptet på vörtbiscottin är det bara att säga till så lägger jag ut det här på bloggen!

Kram Karin

IMG_8566 IMG_8568IMG_8569 IMG_8570IMG_8571 IMG_8572

4 kommentarer:

 1. De lät gott de, måste testas :D
  Formarna är köpta på lagerhause, kila dit och fynda ett par :D

  SvaraRadera
 2. Nu har jag lagt till mig på bakbloggkartan. Finfint! :)

  SvaraRadera
 3. Oj, skumt!!! Men fina blev de i alla fall!!!

  SvaraRadera
 4. Jen - om du vill kan jag maila dig receptet!

  Emilia - Härligt!!

  Sandra - Ja, dom SER jättegoda ut...!

  SvaraRadera