sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 3 november 2010

Bedömningsprotokoll för gesällprov

Denna lapp hittade jag i KY’s lokaler och jag måste säga att det är med ett visst magknip  som jag läser allt som ska göras för att genomföra gesällprovet. Och bakverken ska ju självklart även vara nästintill perfekta!

Tur nog så får eleverna tre dagar på sig att baka allt, men ändå… Du behöver dock inte utbilda dig till konditor genom att gå i skolan utan man kan även jobba och efter några års erfarenhet göra gesällprovet på sin arbetsplats!

Jag är visserligen långt ifrån färdig men har redan nu ångest för den dagen jag ev. kommer genomföra det stora gesällprovet. Men det kanske är ett gott tecken, bättre att vara nervös och göra sitt bästa än ett kaxigt själförtroende och totalt misslyckas, eller?

Kommer du göra gesällprovet?

Kram Karin

IMG_8057

4 kommentarer:

 1. Tror inte du har något att oroa dig för. Du kommer klara det hur lätt som helst så duktig som du är! :)

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde gesällprovet på KY i våras och det ser värre ut än vad det är :)

  SvaraRadera
 3. Oj! Det var en hel del. Ska man göra allt på en och samma dag alltså?

  SvaraRadera
 4. Jag har precis börjat en likadan utbildning som du gick, fast i Västerås och det är med stor glädje jag läser dina inlägg och hoppas på att vi kommer få göra lika roliga saker härborta :D

  Har tänkt göra det där gesällprovet i framtiden och får magknip bara av att tänka på det faktiskt xD men man blir ju bara bättre och bättre som tur är :)

  SvaraRadera