sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 13 november 2010

Matmässan Det goda köket

Just nu pågår matmässan Det goda köket för fullt ute på Älvsjömässan, fredag till söndag. Mässan är öppen för allmänheten och alla är varmt välkomna. Jag besökte som sagt mässan igår och efter prisutdelningen gick vi gång upp och gång ner och kollade in alla utställarnas montrar.

Tyvärr blev min förhoppning om en mat-mässa ganska snabbt grusad, det hela kändes mer som en vin- och spritmässa än någon annat. Riktigt tråkigt! Jag trodde faktiskt att mässan skulle bestå av fler mat-leverantörer så det var med besviket hjärta vi lämnade mässan. En annan erfarenhet som jag lärt mig är att nästa gång jag ska gå på matmässa så stannar barnen hemma. Jag har nog aldrig varit så svettig utan att ens ha direkt ansträngt mig... haha. Lagom till strax innan prisutdelningen fick min övertrötta psykbryt och bara skrek och sprang runt, alla stirrade och undrade vems den skrikiga ungen tillhörde. Inte min... *visslar och låtsas helt oberörd* Tur nog så kom min räddande ängel till pappa och gick en sväng med honom i vagnen, och han somnade efter en halv sekund.Min mamma tog om min hungriga och trötta gnällunge till dotter så jag kunde fokusera på prisutdelningen. Tänk vilka underbara föräldrar jag har! Innan det hela satte igång kom gulliga Annelie ( I mitt kök.se) fram och hälsade, och berättade att hon hoppas att jag vinner.Stort tack vännen för ditt stöd!

Efter prisutdelningen hade vi finalister lite mingel med Christoffer (grundaren av Matbloggspriset) och några ur juryn. Vi drack mousserande vin och hade det mycket trevligt! I publiken satt flera bloggerskor, bla. Annes food Emmas kök och Jennie från Kalasgott, kul att träffas på riktigt! Efter matmässan kommer dom släppa statistik över antalet röster och en del av motiveringarna, det ska bli riktigt spännande att ta del av!
När minglet var över gick vi till ett ganska sunkigt hamburgerhak (vad gör man inte för sina hungriga barn) och åt lite. Mitt i maten kom Martin (Pain de Martin)fram och "beklagade sorgen", han hade hoppats att en bagare skulle vinna...! Gissa om det värmde!! Stort tack!

Så sammanfattningsvis var jag både glad och besviken efter besöket på mässan, får se om jag går nästa år igen. En sak som är säker är dock att barnen stannar hemma nästa gång! *ler*

Besökte ni mässan? Vad tyckte ni?

Kram Karin


Share/Bookmark

6 kommentarer:

 1. Grattis till en plats bland de tre bästa, det är minsann inte illa!!!
  Tyvärr är det lite för långt för mig att åka(från Toronto) men nästa år hoppas jag vara med. Kan man förresten vara med på kartan fast man bor så långt bort på den ;)?
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Åh jag var oxå uppe på mässan, men jag kan bara instämma med dig att det var en stor besvikelse. Tyckte oxå att det var alltför mycket dryck! Ville ha mera matmontrar! Tycker faktiskt att matmässan i Göteborg är bra mycket bättre, trots att den är mindre! Kram Gourmetmorsan

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Roligt att träffa dig och du ska veta att det är i stor konkurrens som du var en av de bästa 3 bloggarna.

  Tråkigt att du tyckte det var mer vin än mat. Matleverantörerna finns där men deras montrar är inte så volyminösa som vinleverantörernas därav att man kan känna att det är mera vin. Många av matleverantörerna är intressanta då de jobbar småskaligt och är passionerade för sina produkter. Men just pga att de är småskaliga gör att montrarna inte tar jätteplats.

  Hoppas vi får se dig i Göteborg när det är matbloggsträff nästa gång.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig Karin!!

  Jag har varit på 8 tidigare Det Goda Köket och tycker att det blir mer och mer vin&sprit och mindre mat tyvärr.

  MEN.... jag gjorde det jag ville. Dvs. Hejjade på dig och fick köpa boken 277 sorters kakor signerad av Jan Hedh.

  Skulle vara kul att åka på mässan i Göteborg någon gång.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Valuable info. Lucky me I found your site by accident, I bookmarked it.

  SvaraRadera
 6. It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  SvaraRadera