sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 25 november 2010

Christmas tree decorated gingerbread cupcakes


Prövade mig på en engelsk rubrik för omväxling skull, vem vet, kanske genererar det i engelska/amerikanska läsare?!? Det vore inte helt fel! *ler*

Här kommer lite fler bilder på de muffinsen som vi bakade igår + recept såklart!

Pepparkaksmuffins

250 g smör
2 dl mjölk
550 g socker
250 g ägg
400 g mjöl
1 msk bakpulver
75 g kokkrämspulver (marsan)
1 msk pepparkakskryddor

Värm smör o mjölk varm, ej koka. Blanda ägg och socker lätt, ej vitt å pösigt.. Blanda alla torra ingredienser och sikta genom en sil. Tillsätt de torra ingrediensena i äggröran och samtidigt sakta strila i den uppvärmda blandningen. Rör till en slät konsistens. För bästa resultat låt smeten mogna i kylen över natten.
Fyll muffinsformar till 3/4-delar och sätt in i en 220 grader varm ugn, sänk sedan genast till 190 grader. Låt bakas i ca 15 minuter tills muffinsen inte kladdar, ev längre om du gör stora muffins.

Glasyr
100 g philadelphiaost
100 g osaltat rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Rör samman alla ingredienser till en slät kräm och bre eller spritsa den på muffinsen, dekorera med marsipan eller sockerpärlor. Ett tips gällande julgranen är att använda små sockerpärlor att dekorera julgranen med, mindre pilljobb då!

Gott!

Idag hade vi brandövning på den lokala brandstationen här i Kristianstad, dock så blev jag något försenad tack vare all härlig snö som kommer som en överraskning varje år. Snö i år igen?!? En resa som vanligtvis går på mindre än 2 timmar tog idag över 3 timmar, härligt! Jag förstår att det finns bilister som tycker det är läskigt med snömoddiga vägar men att ligga i 50 på motorvägen känns ibland som en överdrift när vägen ändå är renskrapad. Gissar att det var en stackare med sommardäck… Aj, aj, inte bra!
Väl framme i Kristianstad var jag en timme sen till brandutbildningen men lärde mig ändå en hel del. Tex så bör man dammsuga bakom kylskåpet minst 1 gång per år, något jag aldrig gjort…! Har ni?
Vi fick även öva i att släcka en brinnande docka med en filt och släcka en brand med en pulversläckare, roligt! Att brandmannen dessutom var söt gjorde inte saken sämre, jag är svag för män i uniformer. *ler*

I övrigt så har jag fullt upp med planeringen av en hemlis, mer om det nästa vecka!

Kram Karin

bild5 bild4bild7 bild9bild2

4 kommentarer:

 1. vart de goda? Jag skall göra peppar kaks cupcakes i helgen o letar recept...kan du rekommendera detta?

  Kram madde

  SvaraRadera
 2. Jadå, dom blev jättegoda och saftiga. lagom stark smak av pepparkaka!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Låter jättegott!
  Så söta med de små granarna på med!

  SvaraRadera
 4. Baka ditt goda boende - vinn ett års bosparande i HSB!

  Du missar väl inte HSBs stora pepparkakshustävling? Baka ditt goda boende och vinn juryns specialpris - ett års bosparande i HSB. Ta en bild på ditt pepparkakshus och mejla in till oss senast den 19 december. Vinnaren utses av HSBs jury den 22 december.

  Vilket hus tycker du ska vinna?
  Alla som vill får dessutom vara med och rösta fram sin personliga favorit bland de inskickade bidragen. Det bidrag som får flest röster vinner en fri övernattning för två på valfritt Choice hotell.
  Bidragen publiceras på kampanjsajten fram till den 19 december, du kan rösta fram till den 22 december.

  Om du bloggar om ditt tävlingsbidrag, mejla oss gärna länken så publicerar vi ditt blogginlägg på hsb.se. Där hittar du också recept, mallar och inspirationsfilm.

  Till tävlingen

  SvaraRadera