sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 21 november 2010

Fyndat pepparkaksformar!

Igår lyxade vi till det med thailändsk hämtmat, dock så beställde jag på plats vilket innebar en väntetid på en timma. *suck* Tur i oturen så skulle jag visserligen ändå handla under tiden till morgondagens (läs dagens) tårta så jag hade lite tidsfördriv iallafall.

På Ica hittade jag både roliga och inspirerande broschyrer fulla med julrecept och ett gäng lite annorlunda pepparkaksformar. Bland annat giraff, isbjörn och krokodil!
Efter Ica fortsatte jag till Konsum där jag hittade de minst sagt stora pepparkaksfigurerna i form av en gubbe och en gumma. De är ca 20 – 25 cm höga.

Nästa helg har jag lovat barnen att baka pepparkakor, då ska jag äntligen få inviga dessa fina pepparkaksformar och sen dekorera med kristyr! Det ska bli riktigt kul, dekoreringen är ju det roliga! *ler*

Kram Karin

Roliga broschyrer!IMG_8560IMG_8561IMG_8565IMG_8562

3 kommentarer:

 1. Jag tänkte dela med mig av ett recept till dig som de flesta som gillar pepparkakor gillar. Det är Pepparkaksbröd eller Smörgåspepparkaka som jag kallade det när jag var mindre. Det passar som smörgås med bara smör på och det funkar som man vill äta den med ädelost. Iaf den är super god!

  Här kommer receptet:

  3dl gräddfil
  1,5dl vatten
  3dl sirap (vilken som)
  1dl socker
  9dl mjöl
  1tsk nejlikor
  1tsk kanel
  1tsk ingefära
  1tsk bikarbonat

  Värm gräddfil, vatten och sirap tills allt löst sig. Låt vätskan svalna. Blanda socker, mjöl, kryddorna och bikarbonat i en bunke. Tillsätt vätskan och blanda kraftigt tills smeten är jämn och lite porös. Dela upp smeten i två avlånga formar (smorda och bröade). Ställ in ugnen på 150-175 grader, grädda bröden i mitten av ugnen i 1 timme. Låt dem svalna inlindade i bakhandduk. Sedan är det bara att äta och njuta.

  Mvh//Sofie

  SvaraRadera
 2. Stort tack för receptet!!
  Måste jag baka någon dag, kram Karin

  SvaraRadera
 3. Fina pepparkaksformar! :-) Jag fick en som är formad som en högklackad sko av min kompis i Tyskland, den ska jag baka med snart! :-)

  SvaraRadera