sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 28 november 2010

Fuskbakar…

Ja ibland får man faktiskt fuska tycker jag! Dels så bakar jag så det står härliga till tre dagar i veckan i skolan och sen att göra en egen pepparkaksdeg blir oftast en minst sagt STOR deg, och att baka så många pepparkakor med småbarn är inte riktigt så kul som det kan låta… Ungarna tycker det kul att baka en plåt eller två och sen står man där och gör pepparkakor till förbannelse… *ler* Det känns som att degen aldrig tar slut!
Nej ibland måste man få fuska, men inte med vilken deg som helst utan den ska vara utan tillsatser, färgämnen och annat skräp. Så nära hembakat som möjligt! Därför gillar jag Skogaholms pepparkaksdeg, den innehåller inga direkta tillsatser utan man känner igen (nästan) alla ingredienser. Tyvärr innehåller den ju inte riktigt smör men man kan inte få allt här i världen! *ler*

Jag ser fram emot att få dekorera pepparkakorna, det är nästan det roligaste!
Speciellt prinsesskronan, snöflingan och isbjörnen!

Kram Karin

Uppdatering
Jag blev dock rejält besviken efter att ha besökt Skogaholms hemsida, ingredienserna på pepparkaksdegen på deras hemsida stämmer inte överens med ingredienserna på degen. Jag har mailat dom och frågat över vilket som är rätt!
Återkommer när jag fått svar!


IMG_8616 IMG_8609IMG_8611 IMG_8613 IMG_8618 IMG_8614 IMG_8615 IMG_8620

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar