onsdag 3 november 2010

Chokladfjärilar

Fredagen var verkligen en kreativ dag, vi hann även med att spritsa små söta fjärilar i choklad. Vår lärare har tryckt upp fjärilar i olika storlekar som vi la under bakplåtspapper och spritsade efter. Pilligt och klart svårt att få ut chokladen jämt, men klart nöjd över de söta chokladfjärilarna!
En av fjärilarna kunde jag till och med ta loss och hålla i, men dom är väldigt sköra och tyvärr gick ena vingen sönder… Sugen på att göra fjärilar att dekorera cupcakes med, skulle bli riktigt snyggt…!

Kram Karin

IMG_8080 IMG_8079 IMG_8077 IMG_8078 IMG_8076 IMG_8081

8 kommentarer:

  1. Wow, de blev jättefina! :)

    SvaraRadera
  2. Fjärilarna är verkligen supersöta! Skulle vara roligt att lära sig att spritsa såna!

    SvaraRadera
  3. Hehe, ja de är roliga! Iggy (den lilla) är ett riktigt litet monster emellanåt, tokbusig!

    Fina fjärilar!

    Ska förresten försöka få till en ballongtårta. :)

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Ett tips är att fylla i resten med vit choklad, då håller den ihop kan jag lova och innan den har stelnat helt så lägg den gärna på en kavel eller nåt annat ovalt så får du en böjd fjäril, mycket fint! Det där med gesällen, jag gjorde mitt 2008, gick KY i Göteborg Bageri och Konditori och alla i min klass var supernervösa för provet hela året men när dte väl var dags så var dte inte alls så jobbigt som vi först trodde. Man får mycket tid innan att provbaka och väldigt mycket får man förbereda och lägga på frys men om jag ska ge ett tips så är det att noga tänka igenom exakt vad du vill göra, och håll fast vid det! Så släpp tankarna på gesällen ett tag, för det är lättare än vad man tror=)
    // Sandra. Vill du se en del av mina gesäll skaer så heter jag Sandra Hellström på FB!

    SvaraRadera
  5. Åh, vad fina. Vilket bra tips att spritsa efter en mall, varför har jag aldrig tänkt på det. :-)

    SvaraRadera
  6. Va fina dom blev! :)
    Måste vara stadig på handen om man ska pyssla med det där, alltså tyvärr inget för mig! ;)

    SvaraRadera