sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 17 november 2010

Ben Ten - tårta

För någon månad sen fick jag ett mail av en kompis och fd. dagisfröken Hanna som undrade om jag kunde baka en Ben Ten-tårta till hennes lilla son som fyller år imorgon. Glad i hågen tackade jag ja utan att riktigt veta vem eller vad Ben Ten är eller ens när i veckan hon ville ha tårtan… Inte bra! *ler* Det visade sig att lilla Lukas fyller år på en torsdag, dagen då jag åker ner till skolan igen och att baka tårtan efter att ungarna väl har somnat kändes lagom stressigt. Tur i oturen så går jag ju en konditor-utbildning och vi bakar hela långa onsdagen, ett perfekt tillfälle att baka tårta till Lukas! Man får inte vara dum… *ler*

Värre var det med den här Ben Ten, tydligen en seriefigur från Cartoon Network. Det finns en del bra bilder på internet men jag hade ingen tillgång till Internet utan fick snällt gå till Kristianstads bibliotek. Glad i hågen gick jag dit igår eftermiddag för att skriva ut de bilder jag funnit. Dock fick jag vända hem igen då jag hade glömt både körkort och lånekort. *suck* Väl tillbaka på bibblan så krånglade skrivaren och man kunde bara skriva ut i svart vitt, bättre än inget alls! Däremot så försvårade det hela när jag väl skulle göra tårtan, men jag chansade med en del färger. Men trots alla fadäser nöjd med slutresultatet, man ser ju klart och tydligt att det är Ben Ten, eller vad säger ni?

Apropå att baka tårta i skolan så är det inte lika kul som att baka hemma, här vet jag vad jag har att tillgå, mina favoritinstrument, färger och utstickare. I skolan får jag improvisera med det som finns, dock inte förtjust i de plast-verktyg som dom använder sig av… Föredrar min sylvassa skalpell här hemma! *ler*

Nej, nu ska jag dricka mitt the, blogga lite på min andra blogg, titta på Greys Anatomy och plugga till provet imorgon…

Må så gott, kram Karin

IMG_8471 IMG_8472 IMG_8473 IMG_8474 IMG_8475 IMG_8476 IMG_8477 IMG_8479 IMG_8481 IMG_8480 IMG_8483 IMG_8484 IMG_8488

7 kommentarer:

 1. Så vackert Karin,
  har set många Ben Ten tårtor och har masa figurer hema men din tårta är alldeles extra.
  He he
  du kommer alldrig att sluta överaska mig. Hur lyckades du hålla hemligt den anndra bloggen för mig som trode att jag har läst nästan allt du skrev.
  Hur hinner du egentligen allt, finns det flera klonade Karin?
  Vad är det mening att blogga på två ställe? Nyfiken verkligen.

  SvaraRadera
 2. Glommde berätta att de ätbara stänner på min Star Wars tårta är godis med underbar mild mint smak.

  SvaraRadera
 3. Den är så fin och vi är mer än nöjda med ditt jobb. Synd att det strulade mycket för dig innan men resultatet är perfekt!
  Han har inte sett den än men jag vet att han kommer blir så lycklig i eftermiddag när det är dags att äta!
  Tack så mycket!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Den blev jättefin! Jag har också fått en beställning på en sådan här och är ine bekant med honom... Får se hur det går :-)

  SvaraRadera
 5. MM Cake Design - Vad gullig du är, stor tack vännen! Ja ibland önskar jag att jag kunde klona mig själv, hinner knappt med allt jag vill göra...

  Hanna - Kul att ni gillar den, den var rolig att göra trots allt! *ler*

  B & F - du får gärna inspireras av denna tårtan, fritt fram att härmas!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Tyckte jag kände igen den där litegrann ;) Kul att kunna bidra till inspirationen.

  SvaraRadera
 7. Lena - hoppas det var okej att jag blev inspirerad av din tårta! *ler*

  SvaraRadera