sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 16 november 2010

NordMills studiebesök

6987250 NordMillsproduktionen_580x300_____resize_s_580_0 Vete, 2004-08-09

Klockan ringde kl. 05:15, alldeles för okristligt tidigt men upp gick jag. Vi möttes upp på tågstationen som tog tåget som tog oss sakta men säkert till Malmö. Väl på plats i deras fina konferenssal bombarderade vi stackarn med frågor från ett papper som vi fått av läraren… *ler* Han svarade och vi skrev flitigt ner allt han hade att säga. Dessvärre fick jag inte behålla det pappret med all viktig information utan det var en koll på att vi lyssnat på det han sa. Lite lågskole varning. Men det jag minns av allt han sa har dom tre kvarnar i Sverige i Uppsala, Mjölby och Malmö. Det finns även en produktionsanläggning i Järna som tillverkar frukostprodukter och pasta. Sammanlagt maler dom cirka 440 000 ton/år. Otroliga mängder!
Vi fick även gå en rundtur och titta hur spannmålet kommer in via lastbilar och vidare till kvarnarna där de mals, silas och till slut förpackas för att köras ut i landet med tåg och lastbilar. Det är en stor anläggning och man kan utan problem gå vilse i fabriken.
Efter rundvandringen så bjöd dom på lunch, fläsk med löksås, inte min grej. Tur nog så fanns det färdigrätter från Gooh. Jag åt Köttbullar med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och gurka. Gooh’s färdigrätter är ovanligt goda, inte kanske så aptitretande men smakar helt klart gott. Rekommenderas!

Sammanfattningsvis var det ett ganska intressant besök även om jag inte riktigt hängde med på vart alla spannmål tog vägen. Vi var nog alla lite förvirrade… *ler*

I övrigt så har jag haft ett trevligt samtal med en tjej om en möhippa där jag ska visa hur man kan baka och dekorera tårtor. Jag är minst sagt något nervös men samtidigt glad och nyfiken på hur det ska gå…! En rolig utmaning!

Nej, nu ska jag renskriva en ritning + plugga till provet på torsdag, må så gott alla mina kära bloggläsare!

Kram Karin

4 kommentarer:

 1. HEllo Karin!

  Du har en utmaning att hämta på min blogg :)

  http://angelicascupcakes.blogg.se/2010/november/utmanad.html

  Lycka till med pluggandet. kramar

  SvaraRadera
 2. Jisses vad mycket gott jag hittat på din blogg. Riktigt inspirerande. Kul att ha hittat hit :)

  SvaraRadera
 3. Kvarnen i Mjölby hade de lagt ner, både den och så den de hade på Öland :P

  SvaraRadera
 4. Angelica - stort tack vännen!

  Ljuvligt hemma - stort tack!! Du är varmt välkommen tillbaka!

  Theresa - jag har uruselt minne *ler*

  SvaraRadera