sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 28 november 2010

Sweet Raspberry truffles

I fredags fick vi alla göra olika sorter julgodis, jag fick pröva på hallontryffel. Jättegott men ack så lång tid den tar att göra, inget man slänger ihop på en kvart tyvärr, men klart värt allt arbete!

Hallontryffel
ca 30 – 40 st

125 g hallon
½ dl koncentrerad hallonsaft
1 dl grädde
3 msk strösocker
250 g mörk choklad

IMG_8578 IMG_8579

Blanda hallon, saft, grädde och socker i en kastrull. Låt småkoka på svag värme i 15 minuter.

IMG_8581 IMG_8580

Sila blandningen så att alla frön försvinner och låt den koka ihop utan lock tills endast ½ dl återstår. Detta tar en stund och under tiden kan du hacka chokladen och ställa upp tryffelformarna.
Akta så att du inte bränner vid hallonsåsen genom att det kokar för hårt, har det hänt? Om du hinner se det i tid så häll försiktigt över såsen i en ren kastrull och undvik de brända parterna, har du tur så slipper du den brända smaken. Annars är det bara att börja om igen…

IMG_8582 IMG_8583
IMG_8584 IMG_8585

Tillsätt den hackade chokladen och rör om tills chokladen har smält, ha svag värme på spisplattan. Det är inte säkert att all choklad smälter utan att smeten ser kornig ut, detta påverkar dock inte slutresultatet!
Ta kastrullen från värmen och fyll formarna nästan ända upp till kanten, dekorera med strössel eller riven choklad.

Försvinnande gott!

Kram Karin

IMG_8586

1 kommentar:

  1. Åh vad gott det såg ut! Undrar om jag inte måste prova någon variant på det. Hallon och choklad är ju bara så gott ihop.

    SvaraRadera