sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 28 november 2010

Snowballs

När jag bakade tårta förra helgen fick jag över både tårtbotten och vit chokladmousse och vad passar då bättre än att göra cakeballs att lägga i frysen. Idag tog jag upp dom och toppade dom i vit choklad, dock så ville inte chokladen som jag. Just vit choklad är känslig att smälta och blir gärna fort tjock, ett tips är att blanda i lite kokosfett vilket gör chokladen mer rinnig!
Jag har fått några påsar med Odense´s chokladknappar som finns i både vit, ljus- och mörk choklad. Dom små knapparna, som precis ser ut som små knappar, smälter fort och smidigt.

Då chokladen bråkade för mig spädde jag ut den med lite grädde och fick en liten sats ganasch som jag doppade bollarna i. Sen rullade jag dop i en blandning av kokos och snöflingor från Dr. Oetker.

Måste säga att jag blev ganska nöjd, inte super, men ändå klart godkänt. Önskar att den vita chokladen kunde vara vitare… Men smakmässigt blev dom riktigt riktigt goda, dom gick åt i en rasande fart här hemma när vi hade lite adventsmys.
Något jag är sugen på att prova är cakeballs med smak av saffran och vitchoklad, kanske kan man använda detta receptet? Eller varför inte baka en saffranskaka och blanda ner vit chokladmousse i kaksmulorna? Klart värt att prova!

Nej, nu ska jag titta på Cake Boss på tv!

Må så gott, kram Karin

IMG_8621 IMG_8623IMG_8624 IMG_8625 IMG_8627 IMG_8628 IMG_8633 IMG_8635

2 kommentarer:

  1. Så gott! enkelt godis går alltid hem :) Mer sånt!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset med att få smält vit choklad med rinnig, hade just det problemet häromdagen!

    SvaraRadera