sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 1 januari 2012

Bagerskans årskrönika 2011

Åren går verkligen fort och 2011 är redan över, här kommer en kort summering över allt jag hunnit med!

Januari
Efter jul och nyår så återupptog jag mina studier till att bli bagerska & konditor på yrkesvux-utbildningen i Kristianstad. En otroligt givande utbildning där vi får pröva att baka allt från Russin- & Hasselnötsbröd, Nötskorpor, Margareta-bakelser och tårtor, bland annat en fin dop-tårta. Vi har även fått öva på att spritsa och baka vetedeg, där jag experimenterade fram en ny form av vetebröd - en kunglig krona.


DSC05421 DSC05484 DSC05478

Februari
Något jag älskar är att experimentera och utveckla idéer som poppar upp i mitt lilla huvud. En sådan idé var att färga mördegskakor och göra vackra mönster av. Och när melodifestivalen gick av stapeln kunde jag inte låta bli att baka deras logotyp.
I februari fyllde även min älskade son Sebastian år, och som vanligt så bakade jag en tårta att ta med till dagis, denna gången en Lego-tårta.
I skolan hade vi ett projekt där vi fick baka olika utländska bakverk, jag valde Thailand och bakade bland annat Krämiga kokoskakor.
Jag bakade även en Händiga Manny tårta till min kära vän Agnes son Liam, riktigt nöjd med slutresultatet!

DSC06099_thumb[1] DSC06240[4] DSC06062[3]
Mars
I mars fick jag den chokande men ack så glada nyheten om att jag var gravid och väntade vårt tredje barn. Trots illamående och trötthet så kämpade jag vidare med skolan, bland annat så gjorde vi Chokladmoussetårta och Hallonmoussetårta.
Jag deltog även i Philips tävling om att göra ett kafferep med hjälp av deras bakmaskin. Jag gjorde ett klassiskt kafferep med min köra mormor i åtanke.

DSC06512[1] DSC06761[4] DSC06547[2]

April
I april var det äntligen dags för att praktisera våra kunskaper, jag hade fått möjligheten att vara hos PM i Växjö. Första halvan var jag hos Bröd & Sovel och andra halvan hos Restaurang PM & Vänner. Tidiga mornar och många nya erfarenheter, men ack så roligt och lärorikt!

DSC06879[1] DSC06807[2] DSC068812
Maj
En händelserik månad där jag avslutade praktiken, tog examen i skolan, började mitt sommarjobb på Fenix, bakade födelsedagstårtor och bloggen fyllde 2 år,

DSC07141[4] DSC07160[3] DSC07002_thumb[1]
Juni
I juni firade vi min svägerska och svärmors födelsedag med vackra tårtor. Med sommarvärmen kom suget på glass och jag gjorde både isglass och päronglass. Sveriges nationaldag firade jag med små söta bakelser, så även min underbart kreativa dotter. Maken ville bjuda på tårta på jobbet så jag gjorde en jordgubbstårta till honom.

DSC07298[3] DSC07443[2] DSC07561[3]
Juli
I juli var det äntligen dags för det efterlängtade bröllopet mellan Helena & Olof, jag hade fått äran att göra deras bröllopstårta och jobbade under juli månad hårt på att få den perfekt. Jag kanderade rosblad till förbannelse innan jag fick till dom perfekt, moussetårtan blev grymt god och chokladkanten underbart vacker! Jag hann även med att koka lite sylt på jordgubbar och citron, hur gott som helst!

DSC07613[2] Olof %26 helenas br%C3%B6llop 143%5B3%5D DSC07590

Augusti
En dag på jobbet ringde min farbror och kom med ett otroligt roligt uppdrag, att baka tårtor till en reklam-annons! Självklart tackade jag ja!
I augusti firade vi även min 35:e födelsedag med kräftskiva, jag bjöd på gott tilltugg, goda pajer och självklart en kräfttårta! Jag bakade även en grymt god chokladtårta till min kära svågers 20 års dag!

 DSC07833[3] IMG_2231[3] DSC07856[3]

September
September var en ganska lugn månad vilket med tanke på magen var ganska skönt, mest nöjt av lugnet där jag slutat sommarjobbet och dottern som börjat första klass. En månad i pysslets-tecken kan man säga där vi lekt med marsmallows och strössel. Jag startade även Veckans utmaning där ni läsare fick utmana mig att baka/göra olika roliga saker, bland annat katter med garnnystan. Dom återanvände jag sen till dotterns födelsedagstårta som hon tog med till skolan.

DSC08008[3] DSC07917[6] DSC07893[3]

Oktober
Den 1 fyllde vår älskade dotter 7 år vilket firade med tårta såklart! Och trots min höggravida mage så lyckades jag göra en hel del gott i köket, bland annat söta cakepops i form av muffins. Jag utmanades även att göra något gott med lakrits och att baka något med Rosa bandet.
Den 18 oktober, på vår 8:e bröllopsdag, kom äntligen vår älskade dotter Alice! Och trots att jag var en nybliven trebarns-mamma kunde jag inte hålla mig ifrån köket utan bakade även apelsin-kladdkaka och körsbär-o chokladkladdkaka.
DSC08311[3] DSC08234 DSC08351[3]

November
Med hösten annalkandes blev jag sugen på att göra något gott med nypon o pannacotta. Vi firade även Fars dag med en lite annorlunda tårta. Årets Bak- och dessertblogg korades, dock inte jag. Jag tjuvstartade även med att göra lite gott julgodis, bland annat saffrans-tryffel och isnougat. Glömde nästan att jag även var med i radion i november, en riktigt rolig upplevelse!

DSC08394[2] PICT0032[2] 374646_10150497607611289_201491826288_10617419_1570891229_n[3]
December
I december hade jag minst sagt fullt upp med årets julkalender som bestod av ca 24 olika tävlingar, mycket att hålla reda på! Jag bakade även och gjorde cakepops i form av pepparkaka av just pepparkaka, både snyggt o gott.

PICT0045[5] 2 utan skuggor[4] PICT0020[2]
Jag har som vanligt hunnit med en hel del även detta året och nya uppdrag och äventyr ligger framför mig.  Jag planerar att vara mammaledig fram till i höst, vad jag ska hitta på sen vet jag inte riktigt i nu-läget men det kommer jag nog på tills dess.

Jag önskar alla mina läsare ett spännande och händelserikt 2012 där era önskningar och förhoppningar infrias!

Många kramar Karin

4 kommentarer:

 1. Vilket härligt år. Bor du i kristianstad? De gör jag:)

  SvaraRadera
 2. Tänk vilket händelserikt år, vad du har hunnit med! Hoppas på att 2012 blir lika fantastiskt det, med massor av härliga bakverk att läska oss som följer dig med :D

  SvaraRadera
 3. Så mycket du du bakat och varit med om under det gångna året! Ser fram emot fler inspirerande inlägg här på bloggen!

  SvaraRadera
 4. Oj vad du har hunnit med! :D Härlig blogg förresten! Kram!

  SvaraRadera