sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 28 januari 2011

Margareta-bakelser

När vårt Russin- och hasselnötsbröd stod i jäs-skåpet så började vi med Margareta-längder som ska bli bakelser. Vi ska ut längder från en långpanne-tårtbotten och delade längderna i mitten. På den första delen bredde vi hallon-sylt och la sedan på det övre lagret. Vi klädde sen in hela längden med vaniljkräm och på sidorna tryckte vi fast flisad mandel. På ovansidan spritsade vi mandelmassa (blandat med lite vaniljkräm till en lagom fast smet) i ett fint mönster. Inte det lättaste då mandelmasse-smeten är ganska trögflytande. Efter det bakade vi av längderna tills mandelmassan fått fin färg. Tyvärr använde vi den ugnen som inte riktigt går att lita på, den värmer ugnen lite som den själv vill så det är en ren chanstagning. Riktigt så brända som våra blev ska dom alltså inte vara…!

Efter att bakats måste de svalna och sen gärna in i frysen för att lättare kunna hantera längden. Dekorera längden med valfri frukt, vi valde hallon och blåbär. Jisses vad smutsig man blir av blåbär och inte går det bort med tvål och vatten heller, min hand ser helt misshandlad ut!
För att bären inte ska sagga ihop täcker man dom med gelé. Vi använder oss av gjutgelé som vi blanda med lite gelésyra vilket gör att gelen stelnar jättefort! Så det gäller att vara snabb innan man har en klump i skålen istället för flytande gelé! Det blir fint men är rejält kladdigt, gelé lite överallt…!
Vi skar sen upp längderna i lagom stora bakelser som vi sen sålda i skolans butik.

Kram Karin

DSC05573 DSC05572 DSC05582 DSC05584 DSC05585 DSC05586 DSC05587 DSC05588 DSC05590 DSC05591

5 kommentarer:

 1. Vad fina dom blev, så underbart med en massa bär!
  Man längtar efter sommaren :)

  SvaraRadera
 2. Vad gott! Jag älskar margaretatårta, så det här ser ju onekligen väldigt frestande ut!

  SvaraRadera
 3. Jättetrevlig och fin blogg du har :)

  Om du vill bli av med t ex blåbär på händerna: dela en citron och gnugga ordentligt på händerna. Funkar hur bra som helst :)

  SvaraRadera
 4. What a great web log. I spend hours on the net reading blogs, about tons of various subjects. I have to first of all give praise to whoever created your theme and second of all to you for writing what i can only describe as an fabulous article. I honestly believe there is a skill to writing articles that only very few posses and honestly you got it. The combining of demonstrative and upper-class content is by all odds super rare with the astronomic amount of blogs on the cyberspace.

  SvaraRadera
 5. maste kontrollera:)

  SvaraRadera