sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 11 januari 2011

Övning ger färdighet!

Igår var första dagen efter det nästan månadslånga jullovet och trots veckopendlingen så känns det skönt att återgå till vardagens rutiner! Även om starten på veckan grusades med bil på hal is och en timmes försening till skolan så är jag taggad på den kommande vårterminen med praktik och allt kul vi ska lära oss!

Då skolans leveranser av socker, mjöl och andra produkter som är bra att ha i ett bageri anländer först imorgon (tisdag) så fick vi roa oss med att spritsa med både pikeringsgele och smörkräm. Något som inte är det lättaste! Att bara vika till en bra sprits är en konst som jag verkligen behöver öva på, men som jag skrev i rubriken “Övning ger färdighet”!

Jag har som ni ser inte så svårt för att skriva, inte när man får fläska på och skriva så stort som man vill iallafall. Det är betydligt svårare att skriva med liten text något som krävs när man ska dekorera tårtor!

DSC05422 DSC05423DSC05421 DSC05426DSC05427

Vi fick även leka loss på trä-tårtorna med att spritsa smörkräm. Fyll en sprits, öva på att spritsa, skrapa av med en spatel (fast dom kallar dom för palett i skolan, känns fel) och lägg tillbaka smörkrämen i bunken, fyll spritsen med smörkräm, spritsa osv…

Öva, öva, öva…
Det är enda sättet att bli duktig på! *ler*

Kram Karin

DSC05428 DSC05430

12 kommentarer:

 1. Det är alltid så roligt att få "följa med dig till skolan" och se vad ni gör. Tack för att du delar med dig ;) Ha det så bra och hoppas bilen är loss från isgården.

  SvaraRadera
 2. Det ser så underbart roligt ut på din utbildning :-) avis!

  SvaraRadera
 3. Kaksmulan - så lite så. Tack själv för att du gillar det jag skriver!
  Bilen kom loss till slut tack vare min snälla granne!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Sara - Den är otroligt rolig även om den kunde varit bättre på vissa delar, men man kan inte få allt man önskar tyvärr.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Kul med lite spritsövningar. Det skulle man själv också behövt göra lite då och då!

  SvaraRadera
 6. Hej Karin!
  Det är så roligt att läsa din blogg och vad duktig du är=) Verkar ju jätterolig utbildning=) Jag älskar att baka, men bakar hellre än bra om man säger så! Stort LYCKA TILL med din fortsatta utbildning detta år=)
  Kram Åsa ( din gamla vän från AMB)

  SvaraRadera
 7. Nä förstår precis vad du menar Karin, oftast är det något som skulle behöva fixas på de flesta utbildningar. Jag har gått lärarprogrammet och där är det MYCKET som skulle behöva ändras... :-)

  SvaraRadera
 8. en award till dig
  http://marimilocakedesign.se/roligt/blog-award/

  SvaraRadera
 9. Hejsan älskar att följa dig här och har gjort det ett bra tag. Undrar om du har något recept på textmassan? Tycker ofta den man köper bara rinner och kletar.

  /Eva

  SvaraRadera
 10. Ser att du redan fått denna award men du förtjänar att få den en gång till :-) Du kan hitta den här: http://www.cuddlecake.se/2011/01/12/blog-award/

  SvaraRadera
 11. Blir det inte lite tråkigt att göra samma saker hela tiden ;)

  SvaraRadera
 12. Lät som roliga övningar :)
  Och visst är det skönt ändå att vardagen är igång :)

  SvaraRadera