sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 13 november 2011

Fars dag!

PICT0004 PICT0015 

Då det var allt för länge sen jag bakade någon tårta så kunde jag inte låta bli att göra en till maken när det var dags att fira Fars dag. Jag tog även chansen att använda några av de leksaker jag fått hemskickade till mig.
Bland annat den ställbara bakformen från Fika Mera som jag bakade tårtbotten i, funkade perfekt. Då den saknar botten så ställ formen på ett stort bakplåtspapper och vik upp kanten tajt runt om formen. Sen är det bara att hälla i smeten och baka av som vanligt.

Tårtan fyllde jag med mjölkchokladfluff och polkagrisfluff, en förhoppningsvis god kombination som jag aldrig provat men förstått av er läsare att den ska vara smaskig! Ser fram emot när vi ska ta en bit av tårtan…!

En annan leksak jag fått är glitter i lila och silver från Style & Stuff som jag är helt förälskad i. Glittret är precis som vanligt glitter som jag brukar leka med när jag var mindre och pysslade. Men detta är gjort för att ha på tårtor och får verkligen minsta lilla detalj att lyfta. Jag är så kär!

Observera att glittret endast bör användas på dekorationer och är ej ätbart. Det är varken giftigt eller farligt att få på händerna men bör inte konsumeras!

PICT0030 PICT0024 PICT0031 

Glittret är superenkelt att använda, pensla den ytan du vill dekorera med ätbart lim eller äggvita. Ta sen en torr, gärna spretig pensel, doppa i glittret och pensla på, får du kala fläckar är det bara att pensla på mer lim/äggvita och borsta på mer glitter. Den glittrade ytan torkar ganska fort, dock så är glitter som hamnat där det inte ska svårt att få bort. Tyvärr inget bra tips på det än så länge…

PICT0026 PICT0027PICT0034

Min mans stora fritidsintressen utöver mig själv och våra barn så är det TAIF hockey och hans band där han sjunger. Därför valde jag att göra en tårta på just dom två teman. Det blev en halsduk i grönt o vitt, en cool puck och en klubba, men även en mikrofon och noter. Jag hade en grund-idé till att göra en buss oxå då han är busschaufför men uteslöt den, den fick liksom inte plats…

PICT0002-2 PICT0006-2 PICT0019 PICT0017-2 PICT0018-2PICT0007-1 PICT0029-1PICT0020 PICT0005-2 PICT0014-2

Måste säga att jag är riktigt nöjd med verkligen allt på denna tårtan, glittret var verkligen härligt att jobba med. Det enda jag saknade var fler färger, måste ta och köpa hem så jag har fler roliga glitter att leka med! Rekommenderas varmt till er läsare som vill göra en annorlunda tårta!!

Kram Karin

7 kommentarer:

 1. synd bara att man ej kan äta glittret.. super nice effekt på det annars.

  SvaraRadera
 2. Superfin farsdagtårta:)!

  SvaraRadera
 3. oj vilken fin tårta.härligt glittrande

  SvaraRadera
 4. Supersnyggt kombonerat på tårtan :)! Galet snygg tårta, duktiga du!

  SvaraRadera
 5. ätbart lim o glitter var köper du de?

  SvaraRadera