sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 2 juni 2011

A colorful cake!

I mitten av maj visade jag en snabb bild på denna härligt färgglada tårta och idag tänkte jag berätta lite mer om den. Tårtan var en födelsedagspresent till min kära svägerska Jessica som fyllde 40 år. Den hade samma fyllning som min svärmors tårta Rabarber o jordgubbskompott och vaniljmousse, mums!

DSC07065 DSC07066

Då jag hade många olika färgade marsipan och sugarpaste-bitar så valde jag att göra en minst sagt färgglad tårta! Jag ska först ut lagom långa remsor med olika bredd i massor av härliga färger. Tårtan täckte jag med vit sugarpaste och markerade var på tårtan remsorna skulle börja för att få en snygg cirkel. Sen var det bara att sätta fast en remsa i taget, jag använda vanligt vatten som klister vilket jag penslade på med pensel.

DSC07074 DSC07075

För att remsorna inte skulle börja luta åt sidan så skar jag till toppen på några stycken så remsorna satt rakt och fint, se bilden nedan.

Att beskära remsa

DSC07076 DSC07077

Jag rullade en långsmal bit marsipan och täckte remsornas skarvar, som grädde på moset så satte jag dit en söt liten rosett. Texten på tårtan är gjord med bokstavsutstickaren Funky från Tårtkonst. Dock så ingick inte siffror i det kittet som jag köpte men med lite fantasi så fick jag till även det…!

Riktigt nöjd med denna härliga tårta, eller vad tycker ni läsare?

Kram Karin

DSC07096 DSC07092DSC07094DSC07097

4 kommentarer:

 1. Jättefin & färggrann tårta! :)

  SvaraRadera
 2. Hej Karin!
  Du gör verkligen jättefina tårtor, har du gått nån utbildning eller är du självlärd? Är sugen på att gå en bageri- konditor utbildning och tänkte om du hade någon att rekommendera?
  // Karolina

  SvaraRadera
 3. Hej Karin!
  Superfina tårtor!
  Jag undrar bara om du gått någon utbildning eller om du är självlärd? Är sugen på att gå någon bageri- och konditorutbildning så tänkte om du rekommenderar någon?
  // Karolina

  SvaraRadera