sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 15 maj 2011

A polkadot cake!

DSC07065 DSC07066DSC07067 DSC07068

Jag har fått möjligheten att testa en ny produkt från Strössel & Annat som än så länge är i provstadiet men planeras att lanseras inom kort i deras webb-butik. Jag har fått två olika sorters mönsterark, ett Malty sheets och ett Icing sheets. Enkelt förklarat är det lite som ätbart mönstrat papper som man kan dekorera tårtor och bakverk med.

Jag valde att prova det lite fastare o tjockare arket Malty sheets till min svärmors tårta. Polkadot mönstret passar ju perfekt då hon är född –51!
Då jag tänkt ha arket runt om tårtan mätte jag först höjden på tårtan, ritade sedan med blyerts ut hur bred remsan behöver vara på baksidan och klippte försiktigt ut remsan. Malty sheets levereras med en skydds-film vilken jag tog av först när remsorna satt på plats på tårtan, detta skyddar mönstret från eventuella fläckar.
Malty sheets går inte att fästa direkt på grädde, då löser arket upp sig och blir fult så för att undvika det skar jag ut lika stora remsor i sugarpaste, (det går lika bra med marsipan) och klistrade fast remsorna med ett tunt lager smörkräm. Man kan även ta lite lite vatten men för mycket riskerar att lösa upp arket.
Det gick åt ca 2,5 remsa för att täcka runt hela tårtan, den lilla biten som blev över sparade jag en framtida bakelse eller något annat kul.
Det är otroligt enkelt att jobba med Malty sheets även om arken är väldigt sköra och lätt spricker, men är man bara försiktig är det inga problem!

Stort tack till Strössel & Annat som gav mig möjligheten att testa dessa mönster-ark!

DSC07071 DSC07072DSC07073

Tårtan är fylld med jordgubbs- o rabarberkompott och vit chokladmousse, en riktigt god kombination med syrligt och sött. Locket är gjort av sugarpaste och dekorerad med grädde och sockerpärlor.

Jag är riktigt nöjd med slutresultatet, vad tycker ni?

Kram Karin

DSC07082 DSC07083DSC07085DSC07087

4 kommentarer:

 1. Hello! I love watching football and I loved your blog as well.

  SvaraRadera
 2. Grymt fin tårta, men nyfiken blir jag på Icing sheets, vad kan man köpa sånt?

  SvaraRadera
 3. Oj vad fint det blev! När jag var i Frankrike för några veckor sedan så köpte jag något liknande. Det är ett slags mönsterpapper som man ska grädda kakorna (typ mördegskakor) på så att det blir mönster på dem. Har dock inte hunnit prova ännu, men det ska det snart bli ändring på!

  SvaraRadera
 4. Hej
  Jag har sett såna ark på ebay men där skulle man smälta choklad och hälla över arken, då fastnar det på chokladen.... hur coolt som helst

  SvaraRadera