sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 17 maj 2011

Sista veckan i skolan…

Måndag
Uppe med tuppen för att hinna packa det sista och köra ner till Kristianstad där en buss avgick kl 8.00 till Köpenhamn. Första dagen på sista veckan var en heldags-utflykt till mässan Scandinavian Bakery Fair i Köpenhamn. Mässan var betydligt mindre än jag räknat med men var ändå trevligt att träffa på både Siluett och KageButikken. Hos Kagebutikken skulle jag vilja ha med mig allt hem, köpte dock inget, och hos Siluett fick jag med mig några tårtbrickor hem, stort tack! Här nedan ser ni blandade bilder från mässan.

DSC07115 DSC07117DSC07118 DSC07119DSC07121 DSC07122

Tisdag
En lugn dag i skolan där vi städade ur våra skåp, lämna tillbaka våra arbetskläder och pratade om vår praktik-tid. Vi hade även ett möte med Kristianstads kommun som var intresserad av de som fått sin utbildning betalad av kommunen. Med andra ord en väldigt soft dag!

Onsdag
Lediga hela dagen fram till kl. 15 då vi ska samlas hemma hos vår ena lärare för att ha en liten grillfest på skolans bekostnad. Något som jag tror kommer bli riktigt trevligt! Efter det så kommer jag ta bilen hem till Småland igen då vi imorgon är…

Torsdag
…lediga!

Fredag
En trevlig lunch vid elva på en restaurang i Kristianstad city för att sedan ha examen/skolavslutning kl 14 där vi förhoppningsvis får både diplom och betyg.
Efter dagens slut kan jag därmed kalla mig för bagare men även konditor fast med modifikation, tydligen måste man göra ett gesäll-brev för att bli en riktig konditor. Så jag blir väl en konditor-light i såna fall… *ler*

Lördag & Söndag
I helgen ska jag bara ta det lugnt, baka en häst-tårta till ett födelsedagsbarn och pussa på mina barn samt vila upp mig inför mitt nya äventyr som börjar på måndag. Jag ska vara på mitt nya sommarjobb kl 7, redo för att baka kakor och tårtor!

Det känns ganska tomt att inte komma tillbaka till skolan och inte träffa mina klasskamrater lika ofta som vanligt, men så är det med utbildningar, dom tar slut till slut! Utbildningen har gått fort och trots allt är jag nöjd, jag har fått en stadig grund att stå på. En mer ingående utvärdering av utbildningen kommer i ett senare inlägg!

Jag hoppas även ni får en trevlig vecka!

Kram Karin

1 kommentar:

  1. Vilka härliga bilder. Tårtan som såg ut som ett piano gillade jag. :-)

    SvaraRadera