sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 23 maj 2011

Första dagen på jobbet...

Det var med ett konstigt lugn som jag klev in på bageriet vid sju-tiden i morse, kanske fattade jag inte att nu är skol-tiden över, nu börjar allvaret! De byxor som min söte man fixat åt mig var dessvärre alldeles för små, vanlig klädstorlek och arbetskläd-storlek är inte samma sak! Tur nog så hade jag ett par slitna mammabyxor att använda så länge, slapp gå med rumpan bar...

Precis som en kär tårt-bloggerska skrev på facebook: Du kommer att känna att du inte kan, men ingen kan i början... det ger sig.  Man får ett läskigt hjärnsläpp de första dagarna på en ny arbetsplats. Det är som om allt man lärt sig bara är totalt bortglömt, hur sjutton var det nu man gjorde en prinsesstårta och Napoleon, vad innehöll den nu igen. Ingen rolig känsla men det släpper så småningom...!

Annars har min första dag varit bra, jag har gjort massor tårtor, främst Emmabodas kända tv-tårta - vilken jag har svårt att förstå att folk gillar, den innehåller bara vaniljkräm o grädde, och täckt med chokladglasyr. Lite för enkel för min smak.
Apropå vaniljkräm o grädde så gör vi klassiska prinsesstårtor, utan hallonsylt. Den tårta som innehåller hallonsylt kallas för Opera och har vit marsipan istället för grön. Känns lite ovanligt, men gissar att jag vänjer mig...

Jag trivs otroligt bra med mina arbetskamrater, tjejerna i butiken kallar mig för den lilla Bagar-flickan, gulligt. Killarna jag jobbar med har en skön jargong med högt till taket. Micke även kallad Paddan har redan försökt lura mig genom att påstå att de efter halva baktiden vänder på anslagen (tårtbotten), men den gubben gick inte... *ler* De får allt klura ut ett lite svårare lureri för mig lurar man inte så lätt...

Nej, dags att lägga barnen, jag hoppas ni har haft en skön start på den nya veckan!

Kram Karin

Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag har fastnat för din blogg. Du krånglar inte till det, och jag blir väldigt inspirerad av dina inlägg. Jag undrar lite om när du utbildade dig. Hur lång var utbildningen? Vad hette den? Har du bara gått den? Kan du rekommendera den? Kram Sara

    SvaraRadera
  2. Ser väldigt god ut! Spännande smak! :o)

    SvaraRadera