sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 3 maj 2011

Krämig äppelpaj!

Efter att ha varit sjukt sugen på äppelpaj några dagar slog jag slag i saken och skalade några äpplen. Min äppelälskande son fick även en bit att tugga på såklart. Då jag sedan länge fått essenser från Spice Import tog jag chansen att använda Kanel-aromen istället för den traditionella pulver-kanelen.
Jag skar äpplena i mindre bitar och la tillsammans med några klickar smör och lite lite vatten i en kastrull och stänkte över några droppar kanel-arom. Låt koka ihop lite tills äpplena blir mjuka men ändå bibehåller sin form. Smaken med kanel-aromen blev mjuk och god, inte lika sträv som vanlig kanel, dock så saknade jag de klassiska “prickarna” som blir när man använder pulvret!

DSC06961 DSC06962 DSC06964 DSC06965 DSC06966 DSC06967

Lägg äppelröran i en ugnsfast form och blanda ihop ca 125 smör,  1 dl socker och 3 dl mjöl till en degig massa och sprid ut över äpplena. Sätt in i ugnen, ca 175 grader och låt baka i ca 20 minuter, till den är gyllen och fin!
Personligen älskar jag äppelpaj med vaniljsås, massor av vaniljsås men man kan självklart ha glass eller grädde till istället.

DSC06968 DSC06970 DSC06971

8 kommentarer:

 1. jag älskar äppelkaka och äppelpaj, det är bland mina favoriter :D

  SvaraRadera
 2. Låter jättesmaskig, får jag kopiera receptet och använda bilderna på min blogg, självklart så länkar jag hit!

  www.jozebelle.se/jammi

  SvaraRadera
 3. Krämig äppelpaj låter spännande!

  SvaraRadera
 4. Det saknas krämiga pajer på appelpaj.se

  Kan jag lägga upp den på appelpaj.se (självklart med namn, tillbakalänk)?

  Mvh
  Äppelpaj

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastiskt fin sida! Jag är verkigen imponerad!

  SvaraRadera