sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 20 maj 2011

Jag är numera en riktig Bagerska!

Ja, idag var det skolavslutning, eller examen om man vill kalla det lite finare. Vi samlades, nästan, alla i klassen och åt en mysig lunch på en uteservering i centrala Kristianstad i det härligt gassande solskenet och i bakgrunden spelade ett liveband musik.  Kan det bli mycket bättre?
Strax innan klockan två bröt vi upp för att bege oss till skolan och själva skolavslutningen. Där välkomnade rektorn Ulrika oss tillsammans med Mats ansvarig från VLC. De bjöd på kaffe och tårta, och vi pratade igenom vad vi tyckte om skolan och utbildningen. Överlag bara bra men många idéer till förbättring!
Sen var det äntligen dags för utdelning av betyg och jag kan säga att jag var ganska nervös när jag öppnade mitt kuvert, men blev desto gladare när jag såg alla mina fina betyg. Ett härligt MVG i Konditori A! Stolt!
Jag frågade vår lärare Camilla om vad som saknades för att få ett MVG i Konditori B och fick förklaringen att om jag hade gjort tårtor liknande dom jag visar här i bloggen så skulle jag fått ett högre betyg. Dessvärre är det omöjligt då vi varken har tid eller möjlighet i skolan till att baka just såna tårtor, lite tråkigt…!

Så numera kan jag utan dåligt samvete kalla mig för en riktig Bagerska! Det vore kul att kunna säga konditor också men det råder delade meningar om vad som krävs för att bli en riktig Konditor, så länge nöjer jag mig med bagerska…!

Idag köpte min snälle make mig ett par bageri-arbetsbyxor, så nu är jag redo för sommarjobbet på måndag. Ett nytt och spännande äventyr!

Jag önskar er alla en riktigt härlig helg!

Kram Karin

Glada jag! Coola jag och AnnelieDen glada bagaren Christoffer! Behkal & KahniEn del av vår underbara klass...! DSC07141Mitt betyg!

19 kommentarer:

 1. Stort grattis!!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Ann-Sofi Flat Hammarlund20 maj 2011 kl. 22:21

  Grattis!!!
  Vilka fina betyg..var stolt över dig själv. Med familj och skola har du gjort ett fantastiskt arbete. Lycka till i framtiden!!

  Ann-Sofi

  SvaraRadera
 3. Grattis grattis :)
  Önskar dig lycka till med sommarjobbet och allt som kommer efter det...
  vet jag läst någon gång om planer på att öppna eget osv. :)

  Trevlig Sommar

  Mvh Marlene

  SvaraRadera
 4. Stort grattis till examen och till den mycket åtråvärda titeln!
  :-)

  KRAM Ankmor/FL //Annika

  SvaraRadera
 5. Jätte grattis Karin :-)

  SvaraRadera
 6. Grattis Karin! Så härligt att vara färdig och kunna sätta igång :). Stort Lycka Till med framtiden och med sommarjobbet!!!! Varma soliga hälsningar/ Caroline- St Heaven Street

  SvaraRadera
 7. Åhå! Grattis! En tvättäkta bagerska! Inte illa alls!!!

  SvaraRadera
 8. Grattis! Helt underbart, och grattis på bra betyg. Det är mig en stor prestation!

  SvaraRadera
 9. GRATTIS!!! Men det visste jag redan att du skulle få!! Bara titta på vad du har åstakommit!!

  Jätte roligt!! Mvh Milla

  SvaraRadera
 10. Du är helt fantastiskt duktig!! Blir själv så sugen på att utbilda mig ordentligt!:) /Karin

  SvaraRadera
 11. Hej! Grattis till din utbildning!! Jag börjar så smått bli sugen på att göra nåt annat med mitt liv och har då funderat på att bageri och den biten så min fråga är förstås, Vad är det för utbildning du har gått och vad är det som krävs för att bli konditor o allt det där du vet. Berätta gärna!
  Tack på förhand!
  Sofie

  SvaraRadera