sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 26 maj 2011

Choklad, körsbär o vanilj

I helgen var vi bortbjudna till bår kära vän Rickard på grillfest där han bjöd på allt, snäll som jag är kan jag inte komma tomhänt utan vill så klart bjuda på något gott. Då jag fått hem en ny smak på pulvermousse – Körsbär så valde jag att göra något gott av detta. Det blev en choklad-tårtan fylld med körsbärsmousse och vaniljkräm, täckt med chokladfrosting. En riktigt god kombination! Recepten finner ni längre ner.

Tyvärr glömde jag helt att fota tårtan utan gjorde det när vi väl börjat mumsa, men ni ser på ett ungefär hur det ser ut iallafall…!

DSC07143 DSC07144DSC07145 DSC07146DSC07147 DSC07148DSC07157 DSC07160

Choklad-tårtbotten

4 ägg
2 msk hett vatten
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,4 dl vetemjöl
2½ msk potatismjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver

Vispa äggen med det heta vattnet i ca 1-2 minuter. Tillsätt socker o vaniljsocker. Vispa smeten pösigt. Vänd ner vetemjöl blandat med de övriga ingredienserna, se till att smeten bibehåller sin fluffighet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 diameter. Baka kakan på galler i den ned delen av ugnen, ca 25 – 30 minuter. Låt kallna.Chokladfrosting


150 g rumsvarmt smör
4-5 dl florsocker
150 g smält choklad
1 burk marshmallowfluff från Grays, går att köpa i välsorterade Ica-butiker.
ca 2 dl grädde

Kör allt utom grädden till en jämn smet, häll i grädden under omrörning tills du får en fluffig frosting, redo att dekorera cupcakes eller tårta. Räcker till en 24’ tårta + dekorering.

Den goda körsbärs-moussen kommer från B’s skafferi, rekommenderas! Smakar lite som körsbärsgodis mer än äkta körsbär, men riktigt god ändå! Jag gjorde ett blindtest och lät min vänner smaka utan att berätta innehållet och fick många roliga svar, bland annat mandel, vilket inte är helt fel då körsbärslikör har ett inslag av just mandel. Även silverhjärtanen kommer från B’s skafferi!
En dröm jag har är att plantera ett körsbärs-träd och att få baka på riktiga körsbär, det är klart en av mina favoritbär!

Kram Karin

7 kommentarer:

 1. Hej
  Tårtan ser jättegod ut. Hur lång tid tog det innan ditt bidrag till Tävlingen sommarminne lades upp på? Jag skickade nämligen in mitt bidrag i sön och det syns fortf inte

  SvaraRadera
 2. Det tog några dagar innan jag fick ett mail om att bilden var godkänd, sen låg den uppe på sidan.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. MUMS! Kolla gärna in min nya webb-shop med cupcake-och baksaker. www.cupcakeshop.se :)

  SvaraRadera
 4. Men alltså åh! Körsbärsmousse! det var den mest fantastiska ide jag hört och första gången jag hör det.. Tack! ;-)

  SvaraRadera
 5. HMMM! Den så utrolig god ut! Elsker kirsebær. Du er flink Karin!

  Jeg har forresten en liten give-away på bloggen nå om du vil være med: http://goodcupcakesgood.blogspot.com/2011/05/forsinket-1-ars-gave.html

  SvaraRadera
 6. Låter som en tårta för mina smaklökar, jag älskar körsbär :-)

  SvaraRadera