sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 18 juni 2011

Glad sommar alla läsare!

Grundtanken till denna tårta var egentligen att fira vår dotters skolavslutning men då musten sugits ur mig i fredags så blir det en försenad skolavslutningstårta/en önskning om en Glad sommar-tårta till er underbara läsare istället!

På grund en mycket trevlig men ack så ganska sen utekväll med kära vänner så valde jag att fuska lite med köpe-bottnar och superenkel fyllning. Ett lager lemoncurd + ett lager vaniljkräm o skivade jordgubbar, täckt med grädde och marsipan.
Jag skar den runda tårtan fyrkantig och täckte med vit marsipan. Jag kavlade ut brun marsipan som jag sen präglade med trämönster till en snygg ram.

DSC07438 DSC07439 DSC07441

Texten har jag format av tunt rullad marsipan, pilligt men fint! Jag skulle velat få till texten Låt stå! i ena hörnet men det vart lite för pilligt. Jag kom nu i skrivande stund på att jag skulle gjort en liten krita att lägga på ena tavelramens kant som en lite rolig detalj.

Jag vill tacka er alla härliga läsare för alla era underbara kommentarer och mail, det värmer otroligt mycket!
Stort tack!

Jag hoppas ni får en underbar sommar med massor av sol, bad och god mat! Brunbrända och pigga att ta itu med höstens plikter! Själv ska jag sommarjobba så länge jag orkar och kan, förhoppningsvis ändå till oktober men jag får se hur jag mår när sommaren är över.

Massor med kramar till er alla, Karin

DSC07445 DSC07446 DSC07456 DSC07443 DSC07451 DSC07448

5 kommentarer:

 1. O vilken fin tårta! Och tack detsamma! :)

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt vad duktig du är. Den här tårtan ska jag försöka med någon dag. Verkligen jättefin.

  /Sofie

  SvaraRadera
 3. Jättefin somrig tårta =)

  SvaraRadera