sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 5 augusti 2011

Ett otroligt roligt uppdrag!

Mitt i bakningen på jobbet i onsdags så ringde min farbror Lasse och undrade om jag ville hjälpa till med ett uppdrag som hans reklambyrå hade fått. Kunden var ett dataföretag som ville fira Linux 20-åriga födelsedag genom olika annonser i en datatidning. Grundidén var en bild på en tecknad tårta men då föreslog Lasse mig och visade upp min blogg. Kunden nappade direkt!
Dock så var det minst sagt ganska kort om tid, annonserna skulle till tryckeriet redan på fredag så nu gällde det att agera fort. Reklambyrån skissade ihop lite bilder på hur dom hade tänkt sig, sen var det bara att sätta igång.

Fullskärmsinfångning 2011-08-05 175331.bmp

Så väl hemma satte jag igång med modellering av de två figurerna som skulle dekorera tårtorna, en pingvin och en sköldpadda. Pingvinen representerade Linux och sköldpaddan var logotypen till dataföretaget.

DSC07734 DSC07735

I torsdags var det efter jobbet dags för att slutföra modellering + ihopsättningen av tårtorna. Då de endast ville ha bilder på tårtan och inte själva tårtorna i sig så gjorde jag det enkelt för mig och köpte med mig hem ett gäng köpebottnar från jobbet. Perfekta att stapla på varandra för att få en snygg höjd, bre på smörkräm och klä in i marsipan, dom blev riktigt snygga!

DSC07736 DSC07737 

Klockan var efter sju på kvällen när jag väl var klar och redo att åka till fotografen för att ta professionella bilder på mina tårtor. Min enkla kamera hade tyvärr inte tillräckligt hög upplösning för att ge snygga bilder i A3.
Jag och dottern Linnéa packade in oss i bilen och åkte iväg, dock så var gudarna emot vår resa till Tingsryd och fotografen. Redan i Vissefjärda så hamnade vi bakom en vilsen turist från Holland som plötsligt bara stannar mitt på vägen för att de antagligen sett något fint. Kör vidare och halvvägs till Tingsryd gör en skåpbil samma sak, stannar mitt på vägen. Efter det började det låta konstigt om höger bakdäck, precis som att vi skulle fått punka. Skit. Stannar till vid en mack och kollar igenom däcken, hela och fina, inga konstigheter alls. Provar att köra vidare och ljudet är borta. Väl på plats hos fotografen så ställer jag i ordning tårtorna, vi började med den tårta som skulle ha levande ljus. Jag hade tagit med mig ett paket tårtljus, 24 st, borde räcka gott och väl. Började sätta fast en tårthållare på varje ljus men döm om min förvåning att det inte ingick 24 st hållare till de 24 ljusen…! Bara att tänka om och trycka ner ljusen i själva tårtan. Suck.
Fotograferingen gick ändå bra, dock så trodde jag att det skulle finnas en dator med internet för att kunna uppdatera Magnus på Ordart under tiden som vi fotade men icke. Och fotogalning som jag är så ville jag även fota när de fotograferade mina tårtor, lite dokumentering, men självklart så var min kamera tvungen att hänga sig och vägra fungera mer än till 2 bilder… Som sagt, det är ett under att vi tillslut fick några foton på tårtorna, precis allting gick emot mig! Fullskärmsinfångning 2011-08-05 200521.bmp Stort tack för er snabba hjälp! Väl hemma så laddade jag upp bilderna via www.sprend.se då det hade tagit en evighet att maila dom. Måste säga att jag är riktigt nöjd och stolt över mina bilder! Eller vad säger ni?

Kram Karin

Hipp hipp hurra! Bästa kompisar! Fan va du är bra!

DSC07738 DSC07739

8 kommentarer:

 1. Jättefina tårtor! Superfint dekorerade. Jag känner igen stressen med annonsdeadline, både Olof och jag jobbar med material till annonser, och det är alltid hetsiga deadlines...;-)

  SvaraRadera
 2. Karin,
  du har gjort ett kanonjobb...
  Tack!

  SvaraRadera
 3. Superfina blev dom ,speciellt med tanke på hur snabb du måste ha varit med att göra dom. bra jobbat :)

  SvaraRadera
 4. Åh vad söta de blev Karin!!! Det har du verkligen gjort bra!!! Stor kram till dig vännen :). Hoppas du fått vila dig riktigt ordentligt nu. Jag ska sova imorgon....eller kanske på söndag...*suck*

  SvaraRadera
 5. Vilket kul uppdrag och vilka superfina tårtor

  SvaraRadera
 6. Vilka übersöta sköldpaddor!!! Ja, alla tårtorna var ju såklart fina men sköldpaddorna var i en klass för sig. Vilka uttryck!!

  SvaraRadera
 7. Vilket roligt uppdrag och vilka fina tårtor det blev! Sköldpaddorna och pingvinerna är verkligen jättefina!

  SvaraRadera
 8. Vilka roliga tårtor. Och Tux (pingvinen) är så lagom småfet som han ska vara :)

  SvaraRadera