sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 8 augusti 2011

Saftig banankaka!

Efter att ha tittat på de stackar brungula bananerna varje gång jag besök kylen de senaste dagarna fick jag äntligen tummen ur och slängde ihop en banankaka. För varför slänga bananerna bara för att skalet blivit brunt när man kan baka något ljuvligt av det istället?

Du behöver…

100 g smör
3 ägg
2 dl strösocker, jag använde ljust muscovadosocker istället
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
4 st väl mogna bananer
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Smält smöret och låt det svalna. Smöra och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp, kitchen aid eller liknande apparat att blanda smeten med.
Blanda vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt i en skål och rör blanda ner i äggröran till en jämn smet.

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.

Passar perfekt till en kopp thé framför kvällens teve!

Kram Karin

DSC07760 DSC07762 DSC07765 DSC07766

5 kommentarer:

 1. Hej. Banankaka är ju supergott. Men jag har ett tips till dig. Man ska inte ha bananer i kylskåpet. Inte heller ihop med annan frukt i fruktskålen. Dom avger en gas som får annat att mogna fortare och alltså bli dåligt fortare. Bra blogg du har :)

  SvaraRadera
 2. heej =) du har inte skrivit nåt mer om graviditeten. Är nyfiken ju :)När är det beräknat?
  -Lotte

  SvaraRadera
 3. jag har ny tävling på min blogg under mina tävlingar där man kan vinna ett super bra sprits-set med en snygg plåtask i 50 tals stil.
  kanske du vill delta

  SvaraRadera
 4. sv: klar du får härmas och göra samma presentation som jag gjort.. super kul för mig och dina andra läsare att läsa sånt om dig.. lär man ju känna dig bättre..
  kram på dig

  SvaraRadera
 5. Hej! Älskar att hoppa in och läsa din smarriga blogg då och då; blir alltid inspirerad. Banankakan ser jättefin ut. Jag brukar ha i lite nötter i min också - du vet att det är jättegott att äta den ljummen med vaniljglass till va ;)

  SvaraRadera