sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 7 augusti 2011

Hemmagjord Semifreddo cassata!

DSC07752

Jag har sedan något år tillbaka fått överta pappas gamla Philips glassmaskin som jag nu i sommar äntligen börjat använda, hemmagjord glass slår köpeglass med hästlängder! Jag har ett ganska enkelt grundrecept som går att variera på olika sätt och igår kväll när vi firade min födelsedag så valde jag att göra en hemmagjord Semifreddo cassata.
Fast istället för att följa Semifreddo´s grundrecept så gjorde jag hemmagjord vaniljglass som jag sen förgyllde med bitar av kanderad frukt, hackad choklad och pistaschnötter. Mums!

Vaniljglass
Räcker till ca 6 – 8 personer

8 äggulor
1½ dl socker
4 dl mjölk
2½ dl grädde
1 vaniljstång

Vispa äggulorna o sockret vitt o pösigt. Värm upp mjölk med den urskrapade vaniljstången, den får dock inte koka!
Vispa grädden tillsammans med ägg/sockersmeten och häll långsamt ner den i den varma mjölken. När allt är väl blandat sätt kastrullen på spisen igen och värm blandningen under ständig omröring på medelvärme. Blandningen skall tjockna men får inte koka. Låt blandningen svalna till kylskåpstemperatur.
Kör blandningen i glassmaskin enligt maskinens anvisningar. Ca 40-45 minuter.

När glassen är klar blanda i…

ca 150 g hackad choklad
200 g kanderad frukt
150 (helst osaltade) pistachnötter

Blanda ihop och bara njut! Sååå gott!

DSC07749 DSC07753 DSC07754 DSC07755 DSC07756 

 cassata_144083341 DSC07757

                         Förebild                                Mitt resultat

Dessvärre så hade jag inte tålamodet att vänta tills glassen var helt färdig så min Semifreddo cassata blev mer som en milkshake, men nästa gång ska jag definitivt  låta glassen bli helt klar + ha i ännu mer choklad, frukt o nötter.

Bättre lycka nästa gång!

Kram Karin

1 kommentar:

  1. Åh mums!! Jag brukar också göra hemmagjord glass men med bara visp- eller mellangrädde, kanske blir lite tjockare då än om man har mjölk i :)Brukar också ta honung för att det ska bli lite nyttigare! Ett tips bara :D

    SvaraRadera