sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 5 augusti 2011

En ljuvligt kolakladdig kladdkaka!


Arla är inte bara mjölk och grädde utan deras hemsida är full med tips och goda recept, bland annat har de flera goda kladdkakor. Jag fick i uppdrag att välja att baka en av deras smaskiga recept och fastnade för daim-kladdkaka. Mums!

Dock så valde jag att ändra lite på receptet… Bland annat så bytte jag ut sockret mot ljust muscovadosocker, mindre kakao + daimkulor istället för hackad daim.

Mitt tolkning av  Arlas daim-kladdkake-recept
8-10 bitar

100 g Arla® svenskt smör
2 ägg 
1 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
2 ½ dl vetemjöl 
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 påse daimkulor

Sätt ugnen på 200. Smält smöret. Vispa ägg och socker, tillsätt smöret. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Häll i daimkulorna och blanda ner den. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Sikta ev kakao över den färdiga kakan. Vispa grädden och servera till kakan.

Istället för en traditionell rund kladdkaka så valde jag en silikonform med små hjärtan istället, jag penslade insidan med lite smör för att de skulle släppa lättare. När man bakar så här små formar går det betydligt fortare i ugnen, efter knappa 8 minuter ungefär så får man en härligt kladdig kladdkaka.

DSC07728 DSC07730 DSC07729

DSC07740 DSC07741 DSC07744 DSC07745

Kladdkakan serverade jag med en liten klick överbliven hemlagad vaniljglass och en halv jordgubbe, mycket mer behövs inte för att njuta en stund. En perfekt avslutning på en god middag! Mums!

Kram Karin

DSC07747

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar