sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 12 augusti 2011

Munsbitar – perfekt tilltugg till välkomtsdrinken!

Min kära mor Lena brukar göra dessa små ljuvliga “kakorna” som tilltugg till välkomstdrinken eller ett glas champagne när hon har kalas och fest. De är otroligt smörigt möra, smälter i munnen, med smak av parmesan och valnötter. Rekommenderas varmt!

Munsbitar
1 hg valnötter
2 hg margarin - helst smör
3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
½ dl potatismjöl
2 påsar riven parmesanost á 50 g
3/4 tsk salt

Hacka allt i matberedaren. Degen kan bli ganska kletig men låt stå kallt 30 min.
Forma långa smala korvar och skär i små bitar, eller om degen är kletig så rulla små bollar i händerna. Gör dock ganska små bollar, ca 1½ cm i bredd, mina blev lite för stora men goda ändå. Grädda i 10 min i 225 grader.
Förvara kakorna ömt i en burk, de är väldigt stötkänsliga och går lätt sönder!

Kram Karin

DSC07767 DSC07768 DSC07769 DSC07770 DSC07771 DSC07772 DSC07773

3 kommentarer:

  1. Nej men vad spännande med parmesan i "kakorna", det kan jag tänka mig passar jättebra till förrätt =) Och valnötter som är så gott <3

    SvaraRadera
  2. Låter supergott och ser supergott ut! Särskild då jag tycker väldigt mycket om valnötter. :-)

    SvaraRadera