Min kära mor Lena brukar göra dessa små ljuvliga “kakorna” som tilltugg till välkomstdrinken eller ett glas champagne när hon har kalas och fest. De är otroligt smörigt möra, smälter i munnen, med smak av parmesan och valnötter. Rekommenderas varmt!     
      
Munsbitar     
1 hg valnötter    
2 hg margarin - helst smör    
3 dl vetemjöl    
1 krm bakpulver    
½ dl potatismjöl    
 2 påsar riven parmesanost á 50 g    
3/4 tsk salt    
    
Hacka allt i matberedaren. Degen kan bli ganska kletig men låt stå kallt 30 min.    
Forma långa smala korvar och skär i små bitar, eller om degen är kletig så rulla små bollar i händerna. Gör dock ganska små bollar, ca 1½ cm i bredd, mina blev lite för stora men goda ändå. Grädda i 10 min i 225 grader.    
Förvara kakorna ömt i en burk, de är väldigt stötkänsliga och går lätt sönder!    
    
Kram Karin     
     
 
 
 
 
 
.
 
fredag 12 augusti 2011
Munsbitar – perfekt tilltugg till välkomtsdrinken!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)








Nej men vad spännande med parmesan i "kakorna", det kan jag tänka mig passar jättebra till förrätt =) Och valnötter som är så gott <3
SvaraRaderaLåter supergott och ser supergott ut! Särskild då jag tycker väldigt mycket om valnötter. :-)
SvaraRaderaOmnomnom!
SvaraRadera