sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 4 juli 2011

Supergó och smaskigt hemmakokt sylt!

Igår kväll orkade varken jag eller barnens morfar Olle ställa oss och laga mat utan vi valde thé och hembakade scones, enkelt och gott att mysa med framför tv’n. Scones utan marmelad är inget kul tycker jag och med ett kylskåp utan varken någon god sylt eller marmelad kokade jag supersnabb och go sylt medan thé-vattnet kokade upp.

Jag blandade ingredienserna lite på känn men grundreceptet enligt Syltsocker-påsen är 1 del socker och två delar frukt/bär. Jag gjorde dock lite efter humör, adderade några skivor citron och lät det hela koka en stund tills jordgubbarna vart småmosiga. Sylten blev grymt god men lite rinnig, blir bättre tjocklek om man följer receptet. Efter ett dygn i kylskåpet har sylten tjocknat något och citron-smaken är betydligt mer framträdande, en riktigt god kombo!

DSC07609 DSC07607 DSC07612 DSC07613 DSC07614

Scones

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk/filmjölk
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjölet, bakpulvret och saltet. Dela upp smöret i smådelar och blanda in det i mjölet. Ha sen i mjölken och rör ihop det till en scones deg. Sen är degen klar och det är dags att böra göra små Scones. Gör två lika stora kakor och nagga dom med en gaffel. Lägg dom  på en plåt med antingen bakplåtspapper eller om du väljer att smörja den. Låt dom stå i ugnen i 10 minuter för att se låta vila några minuter utanför. Sen är det bara att äta. Varför inte med hemmagjord sylt?

DSC07610 DSC07615 DSC07616
Jag kan säga att sconesen smakade ljuvligt!

Kram Karin

6 kommentarer:

  1. scones är helt ljuvligt gott! Fin blogg!!

    SvaraRadera
  2. Jag borde också koka egen sylt :) problemet är bara att vi äter inte så mycket sylt här hemma så den skulle nog hinna bli dålig innan den är uppäten...

    SvaraRadera
  3. jag har en tävling där man kan vinna en tårt deco bok från 70-talet.kanske nåt du är intresserad av att delta i
    http://tartpalatset.blogg.se/2011/july/vinn-tart-deco-bok.html

    SvaraRadera
  4. Vill testa receptet, låter ju supergott! Dock hamnar man på en sida om djungelboken på svt.se när man följer länken till receptet :P BLivit en liten fel-länk där kanske? :)

    SvaraRadera
  5. kan du lägga ut mera recept på de du bakar? :D hur bra blogg som helst. älskar den verkligen!!!! mera recept bara, beskrivning osv. kram

    SvaraRadera