sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 5 juli 2011

Våffelkungens våfflor

Våffelkungen

För någon veckor sedan hittade jag Våffelkungen på facebook där de utlovade smakprov till den som gillade dom, självklart något jag var tvungen att testa. Dock så blev jag väldigt förvånad när jag öppnade paketet och såg att det bokstavligen låg våfflor i det. Jag var helt inställd på våffelmix…

Igår när barnen höll på dö av hunger och maten inte var färdig ännu lät jag dom dela på en våffla med min goda hemmagjorda jordgubbssylt med citron. Självklart var jag tvungen att ta en tugga själv för att smaka på det nya bakverket. Vad vi tycker kan du läsa längre ner.

Innehållsförteckning
Ingredienser: Vetemjöl, vegetabiliskt fett (emulgeringsmedel, surhetsreglerande medel), vatten, ägg, jäst, salt, lecitin, vanillin. Kan innehålla spår av fenylalanin. Laktosfri. Innehåller gluten.

DSC07617 DSC07618 DSC07623 DSC07619 DSC07624

Betyg
Karin – helt okej, söta och krispiga men inte i närheten av våra klassiskt goda svenska våfflor.
Linnéa -  jättegod, vill ha fler…!
Sebastian – mest förskräckt över att den rinniga sylten hamnade på hans ben…

Totalt ger jag den 3 kavlar av 5 möjliga.

Fullskärmsinfångning 2011-07-05 160842.bmp

Summa sumarum
Våfflan kan ätas både kall och värmd en stund i mikron eller vanlig ugn (dock ej prövat än) med valfritt tillbehör hör. Dock lite för söta för att använda till förrätt med t.ex. lax eller liknande pålägg. Ett perfekt bakverk att ta med till stranden, på picknicken, mellanmål på skolresan m.m. Varje våffla är enskilt inplastad och har ganska lång hållbarhet.

Våfflorna kan köpas via deras webbutik - www.vaffelkungen.com/webbutik De har även provvåfflor som man kan köpa för 5 kr styck.

Vad säger ni? Sugen på att pröva?

Kram Karin

3 kommentarer:

  1. Tack, för din fina recension! :)

    SvaraRadera
  2. Det enda jag blev sugen att pröva var din jordgubb- och citronsylt, för det lät jättegott :-)

    SvaraRadera
  3. Utomlands brukar såna förpackade våfflor tyvärr vara extremt trista. Hur stod de sig mot andra belgiska våfflor tycker du?

    SvaraRadera