sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 2 juli 2011

Dagens lördagsnöje!

Vi trotsade det mulna vädret och åkte på utflykt till Ölands djurpark, idag för att hitta på något kul med barnen och deras morfar. Det är dock med kluvna känslor man åker dit då det dels är svindyrt – 300 kr för varje person över en meter och att standarden är långt ifrån det bästa även om dom har blivit bättre de senaste åren. Ett plus är dock att man för djurpark + tivoli + badpark i ett för priset, vilket är svårt att slå men som småbarnsfamilj är vi främst intresserade av djurparken då barnen älskar djur.

Det är inte det lättaste att fota de söta djuren genom galler men några söta djur fick jag på bild i allafall. Dessvärre dock inte de übersöta små lejonungarna som bara var någon månad gammal då de var instängda bakom glas… Tråkigt!

DSC07569 DSC07571DSC07575 DSC07582

Apropå djur så fick jag en fråga om hur man gör denna tigertårta som jag gjorde för ca ett år sen på praktiken på Emmagården. Den är enklare än vad man tror att göra, fyll tårtan som du vill med tex smakerna banan o choklad. Täck sedan tårtan med gul marsipan/sugarpaste och dekorera tjockare streck med smält choklad så att det blir ett tiger-liknande mönster. Pudra över florsocker är så klart frivilligt. Gör ett fotavtryck med antingen smält choklad eller skär ut rundlar i brun marsipan/sugarpaste att dekorera tårtan med. Fäst dom med lite grädde/smörkräm på tårtan, sen är tårtan klar!
Har du ingen gul marsipan hemma så kolla på närmsta bageri/konditori om du får köpa lite eller gör egen MMF och färga med gul hushållsfärg.

Lycka till, kram Karin

IMG_5793 IMG_5796IMG_5794

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar