var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-15318646-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();

fredagen den 11:e december 2009

Recept: Jordgubbsmousse

Räcker till ett lager fyllning

200g jordgubbar
½ dl vatten
½ dl socker
100 g färskost (Kesella, Philiadelfiaost)
1 dl florsocker
4 gelatinblad
2 dl ovispad vispgrädde

- Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.
- Koka upp vatten och socker tillsammans med jordgubbarna, det går lika bra oavsett om dom är frysta eller färska. Koka tills allt är mjuk, om man vill slippa kärnorna kan man sila moset innan nästa steg.
- Blanda i färskost och florsocker
- Smält gelatinet i mikro eller vattenbad efter att ha hällt ut det mesta av vattnet, blanda i gelatinet i jordgubbsröran.
- Vispa grädden och blanda i den i röran. Låt stelna i kylskåp till önskad konsistens.

Tips!
Vill man ha lite extra jordgubbssmak kan kan hälla i lite jordgubbssaft! Eller varför inte droppa lite saft på tårtbotten innan du lägger på moussen?!

När jag gjorde denna mousse till min reggae-tårta kändes det för lite med 4 gelatinblad men troligen för att jag tog mer än 200 g jordgubbar. Jag ska vara mer noggrann nästa gång! *ler*

Kram Karin

Share/Bookmark

3 kommentarer:

  1. Great post thanks

    SvaraRadera
  2. This is unusually honest site. I take I've seen numberless similar sites, but this is great

    SvaraRadera
  3. area is absolutely value attention. Page unheated and unclouded - dick last wishes as upon something respecting everyone. I will certainly look here more often.

    SvaraRadera