sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 30 december 2009

Beskrivning - Ballerinaskor

Här kommer en kort beskrivning av de balerinaskorna jag gjorde till Hilmas doptårtor innan jul.
Här ser ni mallarna, själva skodelen till vänster och skosulorna till höger.

 Jag klippte ut de mallarna jag hittade på Cakecentral, de var bara för en vänstersko men vände man på pappret så hade man vips en högersko! Jag ritade av mallarna med tusch och skar sen ut med en någorlunda vass kökskniv, jag behöver verkligen en riktig skalpell!

Jag skar ut sulorna på ganska tjockt kavlad MMF, nästan ca 5 mm. Tjockleken var för att själva skon skulle fästa på kanten av sulan.  Jag lät dem sen torka ca ett dygn för att bli riktigt hårda. Även om dom torkat och är hårda så är dom fortfarande sköra, bra att tänka på!

För att få till själva formen på skon och för att skon inte skulle sjunka ihop så gjorde jag formar av MMF. Jag har tyvärr ingen bra bild av dom men dom ser ut som formade klumpar som jag skurit till att passa skosulans form och med en lagom hög och rund form för själva sko-delen att vila på.
Jag lät sko-delen ligga direkt på sko-formen men känner man sig orolig över att de ska klistra ihop sig kan man lägga plastfolie emellan. Jag "stängde" skon genom att kavla flikarna tunt och sen klistra ihop dom så snyggt som möjligt. För att göra skorna lite mer verkliga satte jag dit riktiga sidenband.Min lärdom till nästa gång jag ska göra ballerinaskor är att använda en vassare kniv och att göra själva sko-delen lite tjockare, den kändes väldigt skör och tunn denna gången. Jag ska även vara mer noggrann när jag skär till sulan, nästa gång kommer jag nog utgå från mina "klumpar" istället! *ler*

Kram Karin

Share/Bookmark

1 kommentar:

  1. Vad roligt med en fin beskrivning, kanske skulle testa göra såna fina till någon tårta snart :)

    Gott nytt år i förskott förresten!

    SvaraRadera