sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 7 juni 2010

Mormor 90 år

En solig Sveriges Nationaldag 1920 föddes min mormor Karin och i söndags var det hennes födelsedag, hela 90 år! Inte illa! Detta firade vi med en picknick i det gröna med god smörgåstårta och kaffe o kaka. Efter det fortsatta vi hemma hos min morbror och hans familj där det bjöds på Filips filé och till efterrätt min hembakade tårta.


Mormor Karin med sitt första barnbarnsbarn Linnéa


Min mormors favoritblomma är violen och då var det självklart att göra just en viol-tårta. Det finns många olika sorters violer och jag fastnade för Styvmorsviolen. Jag gjorde varje blad separat och monterade sen fast de på tårtan. Även denna tårta krånglade lite men inget som syns på bild och något man kan förvänta sig efter 5 timmar i en bil. Trots väl inoljad MMF så hade kanterna börjat smälta till den milda grad att de fick skäras bort och istället satte jag dit ett vitt sidenband vid serveringen.

Det var riktigt kul att göra blommor, något jag gärna gör igen! Jag blev riktigt nöjd, de ser ju verkligen ut som violer även om de är storleken större! Eller vad säger ni?

Kram Karin
Share/Bookmark

2 kommentarer:

 1. Åååååh vilket konstverk/Sofia-mamman

  SvaraRadera
 2. Du har helt rätt, blåbär har ju massa frön :(
  Får se hur jag löser detta :P

  Väldigt fin tårta :)
  Styvmorsvioler ska det vara! Finast!

  Kram!!

  SvaraRadera