sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 18 juni 2010

Praktikdag - 29


Sista veckan går fort fram och det är redan onsdag. Idag är det studenten med stort S som gäller i Emmaboda! Det känns nästan som varenda familj med en nybakad student valt att beställa en tårta hos oss, så här går tårtbakande nästan som på löpande band. Att göra 10 - 15 tårtor på en gång är inget som jag skulle klara av men Johanna är otroligt duktig och med några års erfarenhet i bagaget går det lekande lätt! Något som är populärt är de sk Studentmösse-tårtorna, en klassisk tårta som passar studenten perfekt. Men vi får även fler o fler bild-tårte-beställningar (tårtor med en tryckt bild på oblat som läggs på tårtan), en rolig och lite annorlunda studenttårta!
Medan Malin och Johanna bakade tårtor i full fart ägnade jag större delen av dagen med att göra små bakelser vars namn inte riktigt verkar vara fastställt. Jag har för mig att vi kallar dom för Vit marsipan men dom går även under namnet Nötkaka. Kärt barn har många namn! Vi hade fått en beställning av hotell Amigo på ca 50 stycken så det var ett gäng att göra, ett lite småpilligt jobb.Men fina blev dom när man väl var klar, det tog mig nästan hela dagen...!

Kram Karin
Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Kan du inte lägga upp recept på bakelserna? De ser urgoda ut! :)

    SvaraRadera
  2. Vilka fina studenttårtor, jag blir riktigt fikasugen! :-)
    Angående chokladen så fick jag bara hem den på posten rakt upp och ner, jag antar att det inte bor fler med mitt namn på Öland, så det är väl lätt att spåra...;-)

    SvaraRadera