sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 27 juni 2010

Vilken helg!


Midsommarafton

En härligt solig dag med klarblå himmel (kan det bli bättre) och vi var bjudna till våra vänner Micke & Clara. Vi stod för sill-lunchen + tårtan så klart. Sju sorters sill, matjesill, gräddfil, gräslök och nykokt färskpotatis, det är sommar! Dagen gick verkligen i lugnets tecken, ingen dans runt midsommarstång eller andra lekar utan bara stillsamt och trevligt pratande på deras nybyggda altan. Framåt eftermiddagen gjorde jag klart tårtan, en riktig jordgubbstårta fast i lite annorlunda utseende kanske...
I tårtbotten prövade jag en ny idé jag hade, att blanda i en påse färdig marsan-pulver i smeten. Tårtbotten blev riktigt saftig och god, rekommenderas!!

Kanterna klädde jag med Choco fingers, det gick åt 2 ½ paket. På toppen dekorerade jag med färska jordgubbar och körsbär och runt tårtan band jag ett turkost band. Riktigt nöjd och alla lovordade min tårta! Jag fick till o med en beställning på köpet, trevligt. I korta drag en riktigt mysig midsommarafton!


Midsommardagen


Vi sov över hos Micke & Clara, och det var inte direkt den bästa sömnen jag fick med kvittrande fåglar, irriterande mygg, obefintliga gardiner, klämtande kokällor... Vi hade visserligen valet att stänga fönstret men då skulle vi förgås av värmeslag! Inte många timmars sömn den natten tyvärr, och inte så kul heller då jag idag skulle hjälpa till med serveringen på ett 60-års kalas. *suck* Bara le och vara glad!

Klockan 13 var jag på plats i köket på Osaby Säteri, en underbar herrgård med vacker inredning och underbar utsikt över markerna. (Jag och min man hade vår bröllopsfest där). Jag och min vän Lottas arbete var idag att fixa iordning maten och servera ca 75 personer. Tur nog så var väldigt mycket förberett, för- och varmrätt var , mer eller mindre, bara att lägga i ordning på tallrikar. Alla tallrikar skulle sedan bäras upp till andra våningen, alla 75 stycken. Det blev en väldig massa spring! Själva tallrikarna tog en bordsansvarig hand om för respektive bord, så vi behövde bara bära upp allt till ett bord utanför matsalen. Efter varje rätt var det sedan disk som skulle bäras ner. Jag var helt genomsvett efter ett tag... *ler*

Vi fick även hjälpa till med serveringen av välkomstdrinken med var sitt uppdukat bord, jag fick sedan gå runt bland gästerna och fylla på glasen. Till efterrätten, Sachertårta, fick vi även servera Punsh och Calvados. Mycket trevligt men fruktansvärt trångt! Dom hade ställt borden lite hipp som happ och på vissa ställen var det nästan omöjligt att komma fram. Tråkigt då man måste störa gästerna för att be dom flytta på sig så man kunde komma fram. Men skam den som ger sig, det gick ändå!

Jag småler lite åt gårdagen (midsommardagen alltså) då jag efter att varmrätten serverats lyckas klämma ut mig att "Snart är vi klara, bara efterätten kvar...!" Gisses vad jag fick äta upp det! Vi jobbade ända till 02.00 och fötterna bokstavligen skrek efter befrielse efter alla vänder upp och ner för alla trappor. Trots ömma fötter och en lång dag var det härligt att höra hur nöjda värdparet var över dagen och vår insats! En intensiv men härlig dag med mycket givande erfarenheter!


Söndagen
Min allra första MMF-tårta

Idag klockan 13 hade jag en trevlig pratstund med journalisten Anna Börje som skriver för bland annat Östran. Hon intervjuade mig om mitt tårtbakande och bad mig maila recept o bilder. Så imorgon kommer iallafall jag köpa tidningen, ska du? *ler*

Många kramar Karin

Share/Bookmark

9 kommentarer:

 1. Så läckert med chokladfingrar till tårtan! och det är ju så smarrigt också :) Glad midsommar karin!

  SvaraRadera
 2. Jag är inget stort fan av bär, MEN när du klätt tårtan med fingers runt om blev jag lite sugen! :)

  SvaraRadera
 3. Tårtan ser jättegod ut! Kul idé med chokladfingrar :)

  SvaraRadera
 4. Tårtan ser supersmarrig ut! :)

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt, då ska jag också köpa Östran imorgon!

  SvaraRadera
 6. wow.. din tårta är jätte fint!!
  riktigt fräsch och god ut!

  SvaraRadera
 7. Vila fötterna ordentligt. Fin tårta.

  SvaraRadera
 8. Åh tårtan ser gudomligt god ut, blir tokigt sugen på att baka något chokladigt på direkten :) !

  SvaraRadera
 9. Tyckte din tårta var så fin och att idén med choklad finger kax var så kul att jag snodde lite inspiration helt enkelt.
  Här kan du se min variant av din idé!
  http://sarris.bloggplatsen.se/2010/07/16/3257304-jordgubbstarta/

  Ha en fortsatt bra sommar, jag kikar in till dig och fortsätter inspireras och fascineras

  SvaraRadera