sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 15 juni 2010

Praktikdag 27

Då var man inne på sista veckan av sin 1½ månaders långa praktik, tiden har verkligen gått jättefort och jag har lärt mig massor. Trots tidiga mornar och ibland enformiga arbetsuppgifter så känner jag att det här med bakning och dekorering av kakor och tårtor verkligen är något jag vill jobba med!

Idag började Johanna baka på Folkets bröllopstårta. Vi gör våra tårtor helt efter grundreceptet, allt från hembakade tårtbottnar till vaniljmousse och jordgubbskompotten. En hel del moment, men säkert värt det i slutändan!  Mandelkrispen, som man kan byta ut mot hackad Daim i det enkla receptet, smakar som en blandning av choklad – jordnötssmör och nougat. Något jag tror man enkelt kan göra själv.

Säg 100g choklad, ½ dl jordnötsmör, 50 g nougat och ca 3 – 4 dl cornflakes/branflakes. Smält allt och rör sedan ner krossade flingor, bred ut allt på ett bakplåtspapper. Kavla gärna med ett bakplåtspapper över för att ytterligare krossa flingorna, låt stelna. Bryt sönder i smådelar och sprid ut på tårtan.

Tårtorna står nu i frysen och väntar på att bli uttagna, dekorerade, sålda och uppätna. Jag hoppas förstås att Johanna bakar en provsmakningstårta som vi i personalen får smaka på. Så nyfiken på hur den smakar! *ler*

Kram Karin

1 kommentar:

  1. Den tårtan måste man ju bara prova! En tårta med vaniljbavaroise kan ju inte vara annat än goooood!:)

    SvaraRadera