sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 15 juni 2010

Student-tårtorna

 

Att praktisera på ett bageri har sina fördelar, bland annat lyxen med att kunna köpa färdigfärgad marsipan och sen får den utkavlad till önskad storlek och tjocklek. Inte helt fel! Johanna var snäll och hjälpte mig med kavlingen och rullade in allt i bakplåtspapper, ett trevligt paket att bära hem!

Marsipanen är färdig kavlad och redo för att täcka tårtan. En tanke som slagit mig är att man skulle sälja SP/marsipan färdig färgad och utkavlad. Man bara säger vilken färg man vill ha och vilken storlek, sen får man det på posten och sparar en väldig massa tid. Smart affärsidé va?


Ett försök till att göra flames, svårare än man kan tro! Det liknar mer en sol än just flames, men övning ger färdighet! Tror det är helt klart enklare att göra flames från en rak kant än som en rund ring.


Länkar och nitar ligger på tork inför montering, detta är bara en bråkdel av alla länkar jag använde, det behövdes en hel del för den lilla kedjering som jag gjorde! Pilligt men fint blev det till slut! Låt dom dock inte torka för länge, blir länkarna helt stela går dom inte att öppna och fästas ihop med varandra!


Närbild på kedjor och nitar
 

Suddig bild på en nästan klar tårtaSockerpärlor från
Fika Mera

Tårtabricka från
Siluett of Sweden


Kram Karin

Share/Bookmark

4 kommentarer:

 1. Superfina tårtor du gör! Vad har du gjort länken av?
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 2. Ulrika - Stort tack! Länkarna är gjorda av vit färgad marsipan, bara lite svart färg i.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Färdigfärgad, färdigkavlad sp/marsipan är en superidé om du frågar mig. Det tycker jag är de jobbigaste momenten vid tårtbakandet.

  SvaraRadera