Denna smaskiga idé kom jag på, härom dagen, sittandes i bilen på väg hem – stora saftiga jordgubbsbitar i en härlig vanilj-kladdkaka! Idag tog jag chansen och testade idén… Och jisses va gott det blev, ni måste pröva!
Jordgubbig kladdkaka
150 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
Knappt 1 liter jordgubbar
1-2 msk socker
Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå.
Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda sedan i de rårörda jordgubbarna i smeten. Bred ut smeten i en ugnsfast form och sedan hysta in i ugnen.
Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.
Lika god varm som kall.
Den smakar som jordgubbar med vaniljkräm… Mums!
Kram Karin

