sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 14 februari 2018

Vit chokladmoussetårta med smak av passionsfrukt

passion1
Vit chokladmoussetårta med smak av passionsfrukt

Botten
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Sätt på ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på ett rivjärn, blanda ihop tillsammans med ägg och kakao till en jämn smet. Kläm fast bakplåtspapper på botten av en springform med avtagbar kant, diameter ca 23 cm. Bred ut smeten och baka av i ca 15-20 minuter, småformar tar ca 7-8 minuter. Låt svalna utan att lossna på kanterna.

Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
3 passionsfrukter
rivet skal från en mellanstor citron

Smält chokladen över vattenbad, låt svalna något och rör i ett ägg i taget. Om chokladen blir klumpig och tjock som häll i 1 msk grädde och fortsätt rör till en jämn smet. Tillsätt resten av grädden, innehållet från passionsfrukterna och det rivna citronskalet. Häll gräddblandningen på den bakade avsvalnade botten och ställ in i frysen i min 3 timmar.

Gele
3 gelatinblad
4 msk strösocker
2 dl vatten
3 passsionsfrukter

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vatten och strösocker tills sockret smält, låt svalna något. Vätskan ska vara varm men inte brännhet. För varmt tar död på gelatinet. Lägg i gelatinbladen och rör tills de löst upp sig. Skrapa ur innehållet ur passionsfrukten och rör till en blandad smet. Häll ut gelatinblandningen på moussetårtan och låt stå i kylen i ca 1 timme. Ställ inte kakan i frysen med gelen, den stelnar fortare men blir tråkig och grumlig i färgen. Nu är tårtan redo för servering. Skär försiktigt med en kniv längs med kanten innan du lossnar den. Dekorera med färska bär och grädde.


Njut!
Kram Karin

passionpassion2passion3