sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 7 juni 2010

Jonatans studentIdag är det svågerns stora dag; makens lillebror Jonatan tar studenten!Och jag fick äran att baka tårtorna till kalaset och vad vore bättre än att ge den nybakade Bonden en traktor-tårta? Jag hade tidigare kollat in en jättefin traktor som Carina med sin blogg Piece of cake gjort. Det är knappt jag vågar visa den för denna tjejen är riktigt duktig!!

Det var den traktorn jag hade som förebild när jag gjorde min traktor. Det kanske inte syns men så var det och hade jag haft lite mer tid på mig, mindre barn kring benen och mer samarbetsvillig MMF och färg så hade jag säkert lyckats. Det mesta bråkade med den här tårtan, vet inte hur många timmar jag la ner på den (med en paus för själva utspringet) men jag satt med den fram till sju på kvällen... Inte kul!
Utöver traktor-tårtan gjorde jag även en klassisk jordgubbstårta. Självklart var även denna tårtan tvungen att bråka med mig (ingen bra tårt-dag som sagt) Jag vispade 5 dl grädde och fyllde en sprits, det räckte till kanterna... *suck*  sen var grädden nästan slut! I panik hällde jag i creme fraiche i tron att jag kunde dryga ut det med grädden, istället blev den en vit tjock soppa av det hela. Som nödlösning blandade jag i en väldig massa Vanilla frosting som jag fått från Grays och det hela blev något tjockare och gick att spritsa. På bilden här nere ser ni grädden på sidorna och grädd-cremefraiche-frostingen ovanpå. Smakmässigt blev det dock väldigt lyckat, alla frågade vad det var för gott! *ler*

En klar lärdom av denna hemska dag är att praktik (läs trötthet), barn, stress och tårtbakande inte är någon bra kombination, det tar död på all lust till att baka!

Kram Karin
Share/Bookmark

1 kommentar:

  1. Kul att du tyckte om min traktor! Jag tycker din blev riktigt fin och jag känner så igen mig när du skriver om barn kring benen... Det är alltid den stora utmaningen här hemma hos oss... Vanligtvis brukar min man ta med töserna till någon park i närheten så att jag får jobba ifred.. Det går sååå mycket snabbare så! :-)

    SvaraRadera