sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 11 juni 2010

Praktikdag - 26

Efter studentkalaset igår hade jag ingen större lust att lämna sängen i morse, att son och make ligger kvar och snusar gör inte saken enklare. Nej, bara att bita ihop och stiga upp, idag drog jag mig dock till kl. 04:30, ganska skönt!
När man jobbar i ett bageri är det många och långa timmar stående och gående vilket nu efter 6 veckor som praktikant börjar kännas i mina stackars fötter. Mina slitna gympadojor är inte så praktiska och ergonomiska som jag önskar utan fötterna värker och ömmar varje dag när jag kommer hem. Aj, aj... Dessvärre har jag inga andra skor att välja på utöver mina högklackade kängor, vinterboots och öppna sandaler. Känns dock inte så fräscht eller hygieniskt att gå runt barfota i ett par sandaler i ett bageri, och strumpor i sandaler känns inte så kul det heller. Å andra sidan är det bara en ynka vecka kvar på praktiken, har denna tiden gått fort eller vad säger ni?!?
Jag hoppas dock jag får fortsätta min praktik nästa vecka, Barbro trodde jag skulle sluta idag nämligen... *ler*

Idag fick jag fria händer igen och gjorde en blåbärstårta, fylld med blåbärs o yoghurt-mousse, färska blåbär och marsankräm. Fräscht och gott! Jag dekorerade den som den hallon och citrontårta jag gjorde för några veckor sedan med blåbär på toppen och en marsipankant runt om. Även idag var jag tyvärr utan kamera då min svärmor tog hand om den efter att jag glömde den på kalaset igår, så går det när man är trött!

Nej, nu är det dags att ta helg. Jag hoppas ni får en underbar helg med massor av solsken och god mat!
Kram Karin

Share/Bookmark

1 kommentar: