sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 15 maj 2010

Bagerskan leker lite...

För någon månad sen fick jag ett stort och härligt paket från FikaMera med två härliga silikonformar som jag kommit på en kul ide jag velat prövat men inte haft tid. Idag skred jag till verket!


Jag smälte ett paket vit choklad och rörde i ca 2 msk grädde, rör väl så det inte klumpar sig!
Ett paket på 100g choklad + grädde räckte precis till de sex blommorna.


I mitten av varje blomma la jag en liten choklad-pastill,
funkar detta så ska jag färga chokladen i olika färger och lägga dit enbart gula pastiller.


Jag prövade min nya leksak, dekorationspennan, men fick det inte riktigt att funka så som jag hade tänkt mig. Troligen var chokladen för tjock och för trögflytande för att sugas upp av pennan, eller så gjorde jag helt enkelt fel. *ler* Jag la en klick choklad på pastillen och fyllde sen i runt om med mer choklad.  Jag ska täcka sidorna med mörk choklad och sen fylla med någon god mousse. Det ska bli riktigt spännande att se hur blomman ser ut när den är klar. I min fantasi är dom jättefina! *ler*
I värsta fall så stelnar inte chokladen och allt faller samman, men då är jag å andra sidan en erfarenhet rikare och prövar nästa gång utan grädde.

Jag återkommer inom kort när jag gör chokladkanterna!


Kram på er, Karin


Silikonformen kommer från


Share/Bookmark

2 kommentarer: