sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 21 maj 2010

Praktikdag - 12

Tisdagen gick i brödbakandets tecken, fram till fikat vid halv nio har jag bara knådat, kavlat bröd i olika varianter. Inte så farligt då det mesta sker med hjälp av våran kära "dela å rulla bull"-maskin, utan den vore det inte kul att jobba här i bageriet. Att behöva rulla över 2 - 300 bullar per dag är inget jag skulle vilja göra iallafall.. Hua!
Efter fikat gick vi vidare till vetebrödets värld, vi har bakat kanelbullar, längder, kransar... Är fortfarande i nybörjarstadiet vad det gäller att få till fina kanelbullar, så otroligt frustrerande. Idag såg dom ut som min första sats med kanelbullar, ingen vacker syn alls. Jag har prövat med mindre fyllning och tjockare deg men ingen direkt bättring. Jag antar att övning ger färdighet, så ska den som ger sig!

Inga bilder från dagens bakande men ni får en från igår då jag gjorde en misslyckad sats med Budapest-bottnar. Kan inte riktigt gå in på exakt vad som gick fel men trots mitt misstag så gick det att göra bottnar dock inte lika många som vi brukar. Jag har dock lärt mig min läxa! *ler*Det ni ser i bakgrunden är en Rulltårtsram, en otroligt smart manick! Man fyller på med marängsmet och sen drar man den längs med på en lång räcka av bakplåtspapper och voila så är det färdigt! Kanske lite onödig att ha hemma men helt klart användningsbar i ett bageri!

Kram Karin

Share/Bookmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar