sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 11 maj 2010

Praktik - dag 7

Idag gick allt verkligen mycket bättre, bättre humör, lugnare och betydligt mindre fumlig. Kan bero på den där extra timmen sömn då jag var på "jobbet" först kl 06.00 istället för 05.00, den timmen gör en hel del!
Istället för det vanliga pysslet med alla bullar och wienerbröd fick jag idag istället börja morgonen i tårtans tecken; jag gjorde två Budapest-stubbar, ett gäng bakelser och en tårta. Sen fortsatte vi och gjorde den klassiska Tv-tårtan, en klassisk Emmaboda-tårta. Här kan ni läsa mer om den.Den närmast bild har jag gjort, och de andra har Malin gjort.
Min blev lite rundare vilket dock inte syns på bild, riktigt nöjd ändå!


Här ser ni mina mästerverk, Budapest-tårta och stubbe, perfekt för alla med glutenintolerans!


Jag över hårt på att bli kompis med spritsen. Tyvärr blir inte grädd-rosetterna (?) lika bra på tårtan som när jag övar på bordet eller bakplåtspappret. Men än har jag inte gett mig! Här ovan ser ni en bild på en ganska lyckad sprits, dock så vill jag gärna få toppen snyggare. Några bra tips?


Vi har idag även bakat vetebröd i olika former, bland annat kanelbullar. Mina bullar blev dock långt ifrån lyckade! Måste säga att det är riktigt svårt att rulla ihop en nästan två meter lång kanelbullelänga hårt och fint vilket syns ganska tydligt på denna bilden... *ler*

Som avslut på denna dagens praktik-blogg-inlägg så har jag en liten film att visa för er som har svårt att somna på kvällen. Detta är ett big NO NO att titta ner i på morgnarna när man jobbar, för man blir som hypnotiserad... *ler*Många kramar Karin

Share/Bookmark3 kommentarer:

 1. Åhhhhhh herregud så gott!!!!!! Å jag som skrev in mig på Viktväktarna idag. Suck!

  SvaraRadera
 2. Åh, tv-tårta! Den godaste tårtan som finns! Du verkar trivas bra ser jag :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Mmm, vad stubbarna och tårtorna ser goda ut!! =)

  SvaraRadera