sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 31 maj 2010

Mors dags rosor

Visst är det frustrerande att ha en idé om en rolig sak man vill göra, man ser framför sig hur man kommer gå tillväga och kan inte släppa idén ur huvudet utan vill hem och pröva nu, NU! Och sen när man väl står där, med alla ingredienser inhandlade och redo o beredd så blir det inte alls som man hade tänkt sig... 
Just så var det igår när jag kommit fram till den (enligt mig själv såklart) geniala idén att forma cakepops (små kakbitar på pinne) som rosor. Jag visste precis hur jag skulle göra men när jag väl stod där så motarbetade hela universum mig, smeten/degen (söndersmulade muffins/kakor blandat med Philadelfiaost till en lagom tjock konsistens) bara smulade och ville inte alls formas efter mina önskemål. Och när jag väl fått ordning på formen så trilskades den vita smälta chokladen med mig... *suck* En lärdom är i alla fall att man inte kan blanda hushållsfärg med smält choklad, då stelnar chokladen till en kletig massa! *ler*
Trots allt är jag ganska nöjd även om rosorna inte riktigt blev som jag hade tänkt mig, kanske vågar jag mig på att göra dom igen någon annan dag...

Ni som gör cakepops lite oftare än jag själv, brukar degen smula eller kan man få den smidig och samarbetsvillig? Alla tips är välkomna!

Kramar KarinShare/Bookmark

3 kommentarer:

 1. Hej Karin,
  jag brukar använda philadelphiaost,smör och florsocker när jag gör cakeballs.
  Den blir rätt hanterbar men att göra rosor på den tror jag kan funka om man har en form. Har sett cakeballs/cakepops/kakbollar som de tryckt ut i pralinformar och sen doppat i choklad.
  Har provat med nutella och kolasås också, det blev kladdigt men väldigt gott. Smör tror jag är viktigt att ha i.
  Angående färga choklad så på Squires Kitchen sida står att man kan använda deras pastafärg till att färga choklad. Står inget på de svenska sidorna dock. Mycket man vill testa man tiden räcker inte till.

  SvaraRadera
 2. Hmm, nej jag tycker att när jag har gjort cakepops så har de inte smulat! De har liksom varit väldigt formbara, och den vita chokladen ska också gå att färga! Jag gjorde ju rosa och lila cakepops en gång!

  Kram...

  SvaraRadera
 3. min "deg" brukar bli mer klibbig än smulig (ett paket ballerina + 100 g phialdephia)o den vita chokladen brukar jag ha i lite kokosfett också + färg så blir den mer tunn o lättare att jobba med :)

  Väldigt kul ide -måste jag prova nån gång :)

  SvaraRadera