sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 16 maj 2010

Bagerskan leker vidare...

Efter att jag lagt i chokladpastillen och fyllt på med den vita chokladen var det sen dags för den mörka chokladen. Jag har dock svårt att få chokladen att stanna på sidorna, istället glider den gärna ner till botten. Så för att få ett tjockare lager på sidorna lät jag chokladen stelna en stund i kylen och la sen på ett extra lager. Någon som har något bra knep på hur man gör det enklare? En mer trögflytande choklad kanske skulle fungera...?


Det bli kletigt och stökigt när man leker med choklad!

Jag fyllde sen varje blomma med en smörkrämsblandning av 1 dl creme fraiche, 2 dl vanilla frosting och 4 passionsfrukter, sött men gott. Vispa ihop creme fraiche och vanilla frosting, dock inte för länge då det blir rinnigt. Rör sedan ner passionsfrukt-köttet.

Då det blev choklad och fruktpassions-kräm över lekte jag vidare med den pralinform jag fått från Formodesign. Även där var det svårt att få chokladen att stanna på sidorna, morr! Vill ju så gärna få det att fungera...!
Tyvärr blev dessa praliner helt misslyckade, botten fäste aldrig med pralinens kanter och allt bara krasade sönder när jag försökte trycka ut dom. Tråkigt men en erfarenhet rikare!

Då fruktpassions-krämen var såpass rinnig bakade jag en liten rulltårtebotten och tryckte ut rundlar och satte dit som botten, över den bredde jag sen smält choklad och stängde igen blommorna med.
Det var med otrolig spänning jag lirkade ut choklad-blommorna ur sina formar, dom blev riktigt fina! Det enda var att pastillerna var lite täckta av choklad, vet inte riktigt hur man ska undvika det nästa gång. En klar sak är iallafall att jag inte ska blanda i någon grädde i den vita chokladen, blev alldeles för kladdigt!
Jag pillade bort den överflödiga chokladen med en svamp-kniv (man tar vad man har)
och blommorna blev riktigt vackra och fina!
Eller vad säger ni?

Kram Karin

Share/Bookmark

10 kommentarer:

 1. Jättefina! =)
  Vilket tålamod du har, jag bugar!

  SvaraRadera
 2. Vänd på formen medans chokladen stelnat till lite, över en bunke eller ett galler. så stelnar de mer på sidorna.. Dra sedan av överflödig choklad med ett skrapkort! vad använder du för choklad?

  SvaraRadera
 3. Oj så fina dom blev, riktiga mästerverk!

  SvaraRadera
 4. Kanske man kan pensla chokladen i formarna med en bakpensel? Om man penslar ett lager först, låter stelna i kylskåpet, penslar ett lager till osv...

  SvaraRadera
 5. Sara - vanlig blockchoklad... *skäms lite*

  SvaraRadera
 6. Jättefina. =) Gör tunt, flera lager. Såg på tv att dom stod i ett kallt rum, då stelnade chokladen fort och blev jämn.

  SvaraRadera
 7. Jag hade tempererat chokladen, då är den mer trögflytende och rinner inte av kanterna. Jag tycker blommorna blev söta!

  SvaraRadera
 8. Jag måste bara säga att du är helt otrolig! Ser helt fantastiskt ut!

  SvaraRadera